Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je posljednji trening pred utakmicu sedmog kola kvalifiakcija za Svjetsko prvenstvo u kojoj će za protivnika imati selekciju Gibraltara.

„Sokoli“ će na Pirinejima, u duelu sa izuzetno defanzivno orijentisanim protivnikom, tražiti novu pobjedu u kvalifikacijama za Mundijal, o čemu su na konferenciji održanoj uoči treninga govorili selektor Miodrag Radulović i vezista Nikola Vukčević 

Selektor Radulovuić naglašava da je pred našim nacionalnim timom utakmica koja mora da se dobije.

- Atmosfera je proteklih dana bila dobra, s tim što je donekle poremetio izostanak Savića i Simića. Dolaskom ovdje sve je bolje, jer su se pojavili Jovetić, Điđo Vukčević i golman Šarkić. Sve je sa te strane u redu. Sve je u redu i što se tiče ekipe. Pred nama je utakmica koju treba da dobijemo. Uradićemo sve da tako bude. Izaći ćemo sa dva napadača, imamo snage i kvaliteta prema naprijed, a nadam se da će to doći do izražaja. Recept za pobjedu je brza tranzicija – hitrina po krilima, probojnost, da ide lopta, da stvaramo šanse i neke od njih realizujemo. Očekujem od Marušića i Hakšabanovića da rješavaju situacije jedan na jedan, a i da nas prati dobra realizacija, rekao je selektor „sokola“

Radulović ističe i da je kapiten „sokola“ Stevan Jovetić spreman za sjutrašnju duel, baš kao i Nikola Vukčević, koji je dugo vremena imao probleme sa leđima.

- Spreman je za igru, a to nas sve raduje. Spreman je i on, i Điđo i svi ostali koji su tu. Izvešćemo najjači sastav u ovom trenutku, a to govori da ne želimo ništa da prepustimo slučaju. Svi znamo koliko težinu ima ovaj meč. Potrebna nam je pobjeda koja bi bila i prava uvertira za ono što nas čeka za tri dana - protiv Norveške u Oslu, ističe Radulović.

Selektor ponovo očekuje fizički zahtjevnu utakmicu, prije svega zbog stila igre koji karakteriše našeg narednog protivnika.

- Tako će biti i sada. Možda i oštrije sa njihove strane. Borbeni su. Fizički su jaki, probaće nešto da urade, ali mi ćemo nastojati da im to ne dozvolimo - rekao je selektor naše reprezentacije. Znamo ih, igrali smo sa njima u martu, vidjeli dobre i loše strane. Došli smo ovdje da se nametnemo, da se adapritamo na vještačku travu, svoj stil igre da demonstriramo, da dokažemo kvalitet, zaključio je selektor našeg nacionalnog tima.  

Nikola Vukčević ističe da će našem timu biti neophodno strpljenje u sjutrašnjem duelu.

- Očekujemo da osvojimo tri boda i razmišljamo samo u tom pravcu. Želimo da krenemo odmah jako, da im ne dozvolimo da se zatvore. Mogu da budu nezgodni, sa Norveškom su imali 0:0 na poluvremenu, sa Turskom takođe, tako da kako bude prolazilo vrijeme biće sve teže i teže. Ali, to ne znači da treba odmah da jurnemo grlom u jagode. Naprotiv, moramo da budemo strpljivi, rekao je Vukčević.

Vezista „sokola“ se polako vraća u formu u kojoj je bio prije povrede leđa koja ga je mučila tokom prethodnog perioda.

- Bio sam odsutan između sedam i osam mjeseci, od čega tri i po uopšte nisam bio u trenažnom procesu. Previše je to za svakog fudbalera, a meni je posebno žao što se to desilo u periodu kada sam vjerovatno igrao najbolji fudbal. Ali, odigrao sam dvije utakmice u posljednje vrijeme, ušao sam protiv Barselone i Selte i osjećam se sve bolje. Nadam se da ću se u što skorije vrijeme vratiti u staru formu, zaključio je Vukčević.

Utakmica Gibraltar – Crna Gora igra se u petak, 8. oktobra 2021. godine na Viktorija stadionu sa početkom u 20:45 časova.