Mladu reprezentaciju Crne Gore sjutra od 18 časova očekuje duel sa Švedskom u 5. kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sa istim protivnikom ,,sokoli“ su igrali u Podgorici prije otprilike mjesec, kada su poraženi sa 3:1, uprkos dobroj igri u većem dijelu utakmice.

- Švedsku smo dobro upoznali, radi se o veoma kvalitetnoj ekipi, protiv koje nije lako igrati. Ali, probaćemo da odgovorimo zahtjevima tog meča i dođemo do što boljeg rezultata, istakao je selektor Miodrag Vukotić.

Sjutrašnji rival pokazao kao izuzetno jak, i na tehničkom i na taktičkom planu. Zahtijeva i neke posebne segmente pripreme utakmice.

- Nikada u utakmicu ne ulazimo sa željom da se samo branimo. Ali, postoji sistem kojim možemo da se suprotstavimo određenom protivniku, kako da na najbolji način zaprijetimo toj ekipi. Nećemo razmišljati samo o odbrani gola, već ćemo pokušati da postignemo gol i izvučemo dobar rezultat. Konačni dogovor o taktici postići ćemo prije utakmice, u zavisnosti od toga ko se kako pokazao na pripremama ovih dana, objasnio je Vukotić.

Osim u određenim momentima prethodnog duela sa Švedskom, naša selekcija pokazala je dosta dobrih stvari u igri. Takođe, bilo je pozitivnih stvari i četiri dana kasnije, u minimalnom porazu od Italije.

- Ako uzmemo u obzir da smo igrali protiv jakih selekcija, mislim da smo pružili dobru igru, iako je rezultat izostao. Možemo posebno da žalimo za tom utakmicom protiv Švedske, gdje smo imali način igre koji smo planirali za taj meč. Međutim, desio se pad koncentracije u zadnjoj liniji, olako smo primili golove i nakon toga nijesmo imali snage da se vratimo. Zatim smo igrali protiv Italije, izuzetno kvalitetne reprezentacije, čiji igrači imaju vodeću ulogu u svojim klubovima u Seriji A. Uprkos tome, mi smo dosta dobro parirali, iako smo bili fizički istrošeni nakon duela sa Švedskom. Primili smo gol nakon naše greške, a na kraju mogli i do boda, kada je Nikola Krstović dobro šutirao. Poslije dvije tako jake utakmice, mogu da budem zadovoljan prikazanom igrom, imali smo karakter i znali smo što igramo, istakao je selektor.

Sjutrašnji meč na ,,Olimpija“ stadionu počinje u 18 časova. Sudijski tim stiže sa Islanda, a predvodi ga Torvaldur Arnason, kojem će asistirati Johan Gudmundson i Gilfi Mar Sigurdson. Četvrti sudija je Johan Ingl Jonson.