,,Hrabri sokoli“ nastavili su danas pripreme za duele sa Gibraltarom i Norveškom.

Prethodnih dana fokus je samo na meču sa Gibraltarom. Iako najslabije rangirana ekipa u grupi, reprezentacija teritorije ,,ispod Stijene“ izaziva respekt naše selekcije.

- Ne smijemo da se zavaravamo, iako smo favoriti. To je ekipa koja kod kuće igra dosta zatvoreno i nije lako prići golu i ,,otvoriti“ ih, tako da, poučeni iskustvom iz Turske i Holandije, treba da uđemo jako dobro u meč i od starta nametnemo svoju igru. Eventualno kada bismo poveli, to bi lakše išlo, ali sigurno ćemo se namučiti, kazao je uoči današnjeg treninga Marko Janković.

Ono što je sigurni, kalkulacija u igri ne smije biti.

- Priželjkujemo rano vođstvo, jer tako bi se neki bitniji igraći odmorili u drugom poluvremenu. Ali, kada su i Norveška i Turska imale problema, vjerovatno su mislili da će biti lako i ušli su u meč labavije. Poučeni njihovim iskustvom, treba da izvučemo pouke i dobro se pripremimo, smatra fudbaler Beitar Jerusalima.

Dodatno opterećenje može biti i vještačka podloga na ,,Viktorija“ stadionu. Zbog toga je i današnji trening odrađen na sličnoj podlozi.

- Vještačke trave su različite, nijesu iste, ali dobro će nam doći ovaj trening na vještačkoj podlozi, dodao je Janković, koji se vratio u reprezentaciju nakon problema sa povredom.

- Prošlo okupljanje sam bio povrijeđen, mislim sam da ću moći da odigram eventualno posljednji meč, ali ipak je to, kada ste van ritma, rizično. Propustio sam sve tri utakmice, sada sam spreman, na raspolaganju, a na selektoru i stručnom štabu je da vide da li ću i koliko ću igrati.

Nakon duela sa Gibraltarom slijedi gostovanje Norveškoj. Ipak, za sada je rano za priču o toj utakmici.

- Ako ne napravimo dobar rezultat u Gibraltaru, onda nam Norveška ništa ne znači, tako da moramo da idemo korak po korak, poručio je ofanzivac Crne Gore.

,,Sokoli“ sjutra putuju u Španiju, gdje će im biti baza za polazak u Gibraltar.