Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević i generalni sekretar Momir Đurđevac sastali su se danas u Podgorici sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade dr Markom Begovićem.

Na sastanku održanom u Upravi za sport i mlade čelnici dvije institucije razgovarali su o aktuelnim temama u crnogorskom fudbalu i budućoj saradnji dvije institucije.

- Zadovoljstvo je što smo danas imali priliku da razgovaramo sa vršiocem dužnosti direktora Uprave za sport i mlade i razmijenimo informacije koje su od ključnog značaja za dalju saradnju. Raduje nas spremnosti Uprave za sport i mlade za predan rad na unaprijeđenju uslova za bavljenje sportom, prije svega normativnog okvira u kojem funkcioniše crnogorski sport. Kao najbrojniji sportski savez u zemlji, kroz partnerski odnos i inicijative, daćemo maksimalan doprinos stvaranju optimalnih uslova za sve naše sportiste, rekao je predsjednik Savićević.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za sport i mlade dr Marko Begović istkao je da se crnogorskim sportistima moraju obezbijediti maksimalni uslovi za trening i takmičenja.

- Kada uzmemo u obzir količinu energije, snage, motivacije, borbenosti i hrabrosti koja je potrebna našim sportistima da nas prezentuju širom planete, ono što im minimalno dugujemo jeste uvezanost sportskog sistema u Crnoj Gori, a to kao nadležni organ za sport možemo i moramo uraditi isključivo sa krovnim sportskim organizacijama poput Crnogorskog olimpijskog komiteta i sportskih saveza, poručio je dr Begović.