Treći, ujedno završni semestar za I grupu polaznika za sticanje Nacionalne Fitness licence, realizovan je u periodu od 1. do 3. oktobra ove godine u Tivtu.

Predavanja i praktične vježbe realizovane su u hotelu ,,Palma“, kao i na terenima FK Arsenal iz Tivta.

Semestar je otvorio dr Niko Raičković, direktor CET FSCG, koji je ukazao na zaključke iz prethodna dva semestra, kao i na samu važnost ovog projekta koji može doprinijeti još kvalitetnijem razvoju crnogorskog fudbala.

Stalni predavač CET FSCG, dr Kosta Goranović elaborirao je temu ,,Testiranja i mjerenja u fudbalu”, dok je kordinator UEFA - FSCG  Vameval testiranja, Boris Ljutica, održao predavanje o tom testiranju, uz analizu dobijenih parametara od 2017. do 2021. godine, odnosno njegovu ulogu i značaj.

Kao gostujući predavač CET FSCG, polaznicima se obratio dr Igor Jukić, profesor na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, koji je radio kao kondicioni trener u stručnom štabu A i U21 reprezentacija Hrvatske, kao i u stručnom štabu španskog Alavesa i CSKA iz Moskve. Profesor doktor Jukić je i predavač u Centru za edukaciju trenera NS Hrvatske iz oblasti kondicione pripreme fudbalera.

Profesor Jukić elaborirao je teme ,,Periodizacija, mikrociklusi sa akcentom na kondiciju kao i prezentaciju svojih iskustava u radu”. Predavanju profesora Jukića su, osim kandidata prve grupe Nacionalne fitness licence, prisustvovali i uzeli učešća svi treneri klubova Kadetske lige Crne Gore.

Profesor Jukić gostovaće u CET FSCG i 15. oktobra, kada će se realizovati III semestar za drugu grupu polaznika za sticanje Nacionalne Fitness licence. Predavanje Dr Igora Jukića je otvorenog tipa za sve zainteresovane fudbalske trenere.

Kondicioni trener FK Budućnost Nikola Vukčević odradio je prezentaciju ,,Stats Perform“ gps sistema, upoređujući kondicione parametre naše lige sa kondicionim parametrima evropskih mečeva. Posljenjeg dana seminara, kondicioni trener FK Sutjeska Srdjan Tatalović odradio je prezentaciju ,,Fitogether“ sistema, kroz monitoring praćenja opterećenja na treningu i utakmicama. Pomenuti sistem je nedavno Fudbalski savez Crne Gore obezbijedio klubovima Telekom 1.CFL.

Na kraju seminara, dr Niko Raičković i Boris Ljutica obradili su teme ,,Struktura treninga”, ,,Struktura fudbalske igre“, ,,Momenti igre“, ,,Identifikacija fudbalskog problema“ i ,,Trener u stručnom radu“ sa aspekta kondicije.