Fudbaleri Crne Gore odradili su danas drugi trening uoči narednih izazova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo - gostovanja Gibraltaru i Norveškoj.

Uprkos tome što je najlošije rangirana reprezentacija u grupi, Gibraltar je protivnik protiv kojeg ne smije biti opuštanja.

- Rivale poznajemo iz martovskog termina. Radi se o dvije potpuno različite selekcije, kako u tehničko-taktičkom smislu, tako i u karakteristikama igrača, kvalitetu, načinu igre, pristupu, fudbalskoj filozofiji. Imamo dosta informacije o rivalima, a potrudićemo se da ih što bolje iskoristimo u pripremi utakmica, kazao je selektor Miodrag Radulović u razgovoru sa predstavnicima medija.

Gostovanje Gibraltaru je trenutno u fokusu stručnog štaba ,,hrabrih sokola“.

- Fokusirano smo na Gibraltar. To je specifična, ekipa koja ima dupli defanzivni blok, igra na vještačkoj podlozi. Nijedan tim nije lako otvorio Gibraltar u gostima, do pred sam kraj poluvremena se dobro branili. Disciplinovan je to sastav, požrtvovan, nadam se da ćemo iskoristiti šanse koje stvorimo i da će realizaciji biti na većem nivou nego protiv Letonije. Naravno, nadam se i pobjedi, poručio je Radulović.

Septembarski termin završen je remijem bez golova sa Letonijom. ,,Sokoli“ su na toj utakmici konstantno napadali, ali nijesu imali sreće da zatresu mrežu gostiju.

- Nije prijatno kada stvorite dosta prilika, imate posjed, dominirate, a onda to ne iskoristite da osvojite tri boda. Ipak, vjerujem da će povratkom Stefana Jovetića, formom koju su podigli i Stefan Mugoša i Uroš Đurđević, koji neće igrati protiv Gibraltara zbog kartona, te Fatos Bećiraj, doći i golovi. Ali, ja sam trener koji ne dijeli tim na napad i odbranu, imamo igrača i iz veznog reda i iz odbrane koji mogu da zatresu mrežu.

Duel sa Gibraltarom nosi veliku rezultatsku važnost.

- Najteže su unaprijed dobijene utakmice. Mislim da sve staje u ovih 90 minuta, jer je grupa izjednačena, bilo je dosta neočekivanih rezultata. Mislim da smo selekcija koja je do sada imala najmanje oscilacija u grupi, ako izuzmemo visok poraz od Holandije. Ne smijemo da pomislimo da će biti lako, ali moramo da se nametnemo, da igramo svoju igru i uvjeren sam da imamo dovoljno kvaliteta da bismo slavili, objasnio je selektor.

Par dana prije okupljanja, stigla je vijest o povredi Stefana Savića.

- Nadam se da ćemo imati više sreće sa povredama. Ovo što se desilo sa Savićem, da će tu biti stavljena tačka. Nadam se da će svi ostali biti zdravi, a ako bude tako, onda će navijači i svi ljubitelji fudbala vidjeti agresivnu, požrtvovanu, motivisanu i napadačku Crnu Goru - rekao je Radulović.

,,Sokoli“ će još dva dana trenirati u Podgorici, a onda slijede vezana gostovanja Gibraltaru (8. oktobar) i Norveškoj (11. oktobar).