Sutjeska i Budućnosti upisali pobjede na gostovanju Mornaru i Petrovcu... 

Lider šampionata slavio je u derbiju kola na gostovanju do danas drugolasiranom Mornaru. Nikšićani su dva puta tresli mrežu domaćina na Topolici, što je bilo dovoljno za novi trijumf i bijeg na plus 6 u odnosu na Iskru, odnosno na sedam bodova više u odnosu na Barane.

Prednost Nikšićanima na gostovanju u Baru donio je Vladimir Jovović – povratnik u redove Sutjeske upisao se u strijelce u 13. minutu susreta. Do odlaska na odmor mrežu Vukčevića zatresao je i Darko Nikaš što je, kako se ispostavilo na kraju, bio i konačan rezultat derbija.

Duel Petrovca i Budućnosti na stadionu pod Malim brdom donio je pregršt uzbuđenja i čak pet pogodaka. Uspješniji su bili gosti iz Podgorice koji su slavili rezultatom 3:2. Aktuelni šampion na poluvrijeme je otišao sa dva gola prednosti – Igor Ivanović bio je dvostruki strijelac u prvom dijelu susreta.

Petrovčani su u nastavku krenuli u ofanzivu koja se isplatila u 60. minutu kada je Bašić smanjio prednost rivala, odnosno 78. minutu kada je rezervista Vujačić pogodio mrežu dojučerašnjih saigrača.

Ipak, Budućnost je u 80. minutu zahvaljujući Milošu Raičkoviću došla do nove prednosti i pobjede na gostovanju četvrtoplasiranoj ekipi šampionata.

Rezultati

Mornar – Sutjeska 0:2
Jovović 13’, Nikaš 43’

Petrovac – Budućnost 2:3
Bašić 60’, Vujačić 78’ – Ivanović 8’, 23’, Raičković 80’

Subota
Jezero – Rudar 2:4
Podgorica – Dečić 1:1

Petak
Zeta – Iskra 1:1