Selektor ženske kadetske reprezentacije Mirko Marić objavio je spisak igračica koje će braniti boje Crne Gore na kvalifikacionom turniru za plasman na WU-17 prvenstvo Evrope koji se narednih dana održava u Albaniji.

Selektor Marić je za predstojeće kvalifikacione mečeve pozvao 20 igrača i to: golmani: Jovana Žugić (Durmitor), Ajša Kalač (Danilovgrad); odbrana: Tanja Malesija (Danilovgrad), Andrea Vukadinović (Danilovgrad), Nela Kolić (Danilovgrad), Mia Baturan (Mladost 2015), Anastasija Rakočević (Danilovgrad), Anastasija Bulić (Danilovgrad), Vlada Milović (Mladost 2015); vezni red: Lidija Stanić (Mladost 2015), Anđela Golubović (Ekonomist), Sanija Pačariz (Danilovgrad), Ivana Boričić (Breznica), Katarina Čađenović (Danilovgrad), Larisa Đurković (Mladost 2015), Mia Vukčević (Mladost 2015), Lejla Bambur (Breznica); napad: Tatjana Osmajić (Ekonomist), Ana Krivokapić (Obilić), Bojana Tomašević (Danilovgrad).

- Na turniru u Albaniji sastaju se tri ekipe koje su približnog kvaliteta. Domaća selekcija je blagi favorit, prije svega zbog činjenice da igraju na svom terenu. Pokušaćemo da u prvom meču, u koojem za protivnika imamo upravo Albaniju, dođemo do pozitivnog rezultata. Naš drugi protivnik, selekcija Azerbejdžana, ostvario je napredak u ženskom fudbalu u prethodnom periodu što se može vidjeti po rezultatima koje ostvaruju njihove ženske selekcije u kvalifikacijama. Ovaj format takmičenja je vrlo dobar i prava prilika za djevojke u ovom uzrastu da napreduju, što nam je cilj u uzrastu kadetkinja. Ipak, kako se radi o kvalifikacijama, učinićemo sve da izborimo što bolji rezultat u pve dvije utakmice, rekao je selektor Marić.

Prvi meč na kvalifikacionom turniru za plasman na žensko kadetsko prvenstvo Evrope naša selekcija odigraće u petak, 24. septembra od 16:00 časova proti selekcije Albanije. Tri dana kasnije, 27. septembra sa početkom u 16:00 časova izabranice Mirka Marića sastaju se sa vršnjakinjama iz Azerbejdžana.