Derbi sedmog kola Telekom 1.CFL pripao je fudbalerima Sutjeske, koji su minimalnim rezultatom savladali Budućnost i tako došli do 10 bodova viška ispred najvećeg rivala.

Duel pun ritma odlučen je u 78. minutu, kada je defanzivac Podgoričana Velimir Vlahović u svom šesnaestercu oborio Darka Nikača. Kazneni udarac iskoristio je Marko Vučić i tako donio svom timu važnu pobjedu.

Prvoplasiranu Sutjesku trenutno prati Iskra, koja je danas savladala Mornaru u Baru sa 1:0. Autogol Igora Pajovića u 42. minutu donio je Danilovgrađanima tri boda.

Gostujuću pobjedu upisao je i Rudar protiv Podgorice - 1:0. Na ,,DG areni“ nije viđeno previše lijepe igre, ali je ofanzivac Pljevljaka Ivan Bojović u trećem minutu sudijske nadoknade donio Rudaru drugu pobjedu ove sezone.

Petrovac je večeras nanio prvi ligaški poraz Dečiću ove sezone - 3:2. Marko Miličković je u 32. minutu donio prednost Petrovčanima, da bi Draško Božović majstorijom iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi prvog dijela poravnao. Ipak, već u 47. Petrovac je opet bio u plusu zahvaljujući Marku Živanoviu, da bi Miličković novim pogotkom lansirao svoj tim ka pobjedi. Dečić se nije predavao, smanjio je preko Velizara Janketića, imao i šansu za 3:3, ali je na kraju morao da se da se pomiri sa porazom.

Jezero je u Golubovcima savladalo Zetu sa 2:1 i prepustilo joj posljednje mjesto na tabeli. Srđan Bošković je u 4. minutu donio vođstvo Plavljanima, a stvari na početak je u 73. vratio Ivan Vukčević iz jedanaesterca. Prvu pobjedu Jezeru je šest minuta kasnije osigurao Davor Kontić udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Rezultati

Sutjeska - Budućnost 1:0
Vučić (p) 78'

Petrovac - Dečić 3:2
Miličković 32', 61', Živanović 47' - Božović 45', Janketić 66'

Zeta - Jezero 1:2
I. Vukčević (p) 73' - Bošković 4', Kontić 79'

Podgorica - Rudar 0:1
Bojović 90'+3'

Mornar - Iskra 0:1
Pajović (ag) 42'