Mlada reprezentacija Crne Gore poražena od Italije rezultatom 1:0 u četvrtom kolu grupe F kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Protiv najjače ekipe u grupi, izabranici Miodraga Vukotića dugo su odolijevali, a u finišu došli do par opasnih situacija pred golom domaćina.

- Mislim da smo dobro parirali Italiji. Oni su igrali svoj tipičan fudbal, strpljivo su čekali našu grešku i dočekali su je, kada smo loše reagovali u posljednjoj liniji. Nama je nedostajalo svježine, koju smo imali na utakmici sa Švedskom prije četiri dana. Do kraja meča smo imali par situacija u kojima smo mogli da priprijetimo i možda dođemo do izjednačenja, ali je nam je falilo energije u samoj završnici. Sada treba da se okrenemo narednim utakmicama, da izvučemo pouke iz ovog poraza. Bitno je da su igrači vidjeli da mogu da igraju sa jakim ekipama, danas im je, prije svega, falila ta bolja fizička sprema u finišu utakmice, kazao je selektor Vukotić.

Kao što se i očekivalo, Italija je od samog starta meča preuzela inicijativu. Ipak, uprkos većem posjedu lopte, gol Nikole Ivezića nije bio u velikoj opasnosti. U 25. minutu Sandro Tonali je probao iz prekida, tri minuta kasnije Ivezić je odbranio udarac Matea Kanćelarija.

Trenutak odluke desio se u 53. minutu. Raul Beljanova je dobro prošao po desnoj strani, zatim je pronašao Lorenca Kolomba, koji je uz malo sreće savladao Ivezića.

Nekoliko minuta kasnije Danilo Pešukić je šutirao, ali je golman ,,azura“ bio siguran.

U prvom minutu sudijske nadoknade ,,sokoli“ su mogli do velikog boda - napad su povukli Vuk Striković i Nikola Krstović, koji je šutirao sa dvadesetak metra, ali je Marko Karnezeki i to odbranio.

Crna Gora nakon četiri utakmice ima četiri boda, a u sljedećem kolu, 8. oktobra, gostuju Švedskoj.

 

Italija - Crna Gora 1:0

 

Stadion ,,Romeo Menti“, Vićenca.

Sudija: Espen Eskas (Norveška).

Strijelac
1:0 - Kolombo 53'

Žuti kartoni
Udogie, Kalafjori - Italija
Obradović, Bojović - Crna Gora

Italija: Marko Karnezeki, Raul Beljanova, Kejleb Okoli, Mateo Lovato, Ijenoma Udogie (od 72. Rikardo Kalafjori), Sandro Tonali, Samuele Rići, Nikolo Rovelja (od 90.+2 Marko Brešani), Kelvin Jeboa (od 68. Samuele Mulatjeri), Mateo Kanćeleri (od 90.+1 Gabrijele Ferarini), Lorenco Kolombo (od 68. Lorenco Luća).
Selektor: Paolo Nikolato.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Danilo Pešukić, Stefan Milić, Ognjen Obradović, Andrija Ražnatović, Nikola Janjić (od 72. Marko Matanović),  Miloš Brnović (od 46. Zaim Divanović), Milan Vukotić (od 72. Lazar Mijović), Omar Sijarić (od 83. Vuk Striković), Ivan Vukčević, Nikola Krstović.
Selektor: Miodrag Vukotić.