Fudbaleri Crne Gore sjutra od 20:45 časova gostuju Holandiji.

Otprilike 24 časa ranije, osjetili su podlogu terena jednog od legendarnih evropskih stadiona, ,,Filips arene“.

Tu će sjutra veče probati da dođu do novog podviga protiv Holandije, velikana svjetskog i evropskog fudbala, ujedno i, po rejtingu, najjače ekipe u grupi G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Po mom mišljenju, najjača su ekipa u grupi. Imali su problema na otvaranju kvalifikacija, nisu postigli željene rezultate, a na to im se nadovezalo Evropsko prvenstvo, gdje nisu bili na nivou na kojem su i očekivali. Došlo je potom do smjene selektora, što ih dodatno motiviše da se spreme i budu onakvi kakvi jesu. Njima je ova utakmica imperativ, napašće nas, ali, opet kažem, nećemo odstupiti ni za pedalj od našeg plana i cilja. Prostudirani smo i mi i oni jedni od drugih, tako da znamo odakle nam prijeti opasnost. Pokušaćemo da se tu suprotstavimo kako treba, a da onda naše šanse iskoristimo. Imamo viziju kako da igramo i nadam se da ćemo u Ajndhovenu uspjeti da to prezentujemo, poručio je Miodrag Radulović, selektor Crne Gore.

Holandija u sastavu ima neke od najboljih defanzivaca današnjice.

- De Liht, Van Dajk i De Fraj su defanzivci svjetskog ranga. Cijenimo ih, ali cijenimo i sebe i svoje napadače. Imamo par igrača koji igraju na top nivou i mogu da zaprijete odbrani Holandije. Nećemo se samo braniti, već ćemo pokušati da ih napadnemo, jer znamo da bez postignutog gola ili golova nema ni uspjeha u ovakvim takmičenjima, objasnio je Radulović.

Nakon remija sa Turskom u Istanbulu koji je preskočio zbog Covid protokola, ,,sokolima“ se pridružio napadač Stefan Mugoša.

- Moramo da budemo kompaktni i čvrsti, a vjerujem da će nam se ukazati šansa, jer imamo igrače koji mogu da naprave dobar pas, da ih ugrozimo. Vjerujem da možemo da budemo pravi tim, jer smo svi zajedno, dišemo kao jedan, poručio je Mugoša.

Duel između Holandije i Crne Gore igra se sjutra od 20:45 časova. Sudijsku četvorku predvodi Španac Hesus Hil Mansano, asistiraće mu Dijego Barbero i Anhel Nevado. Četvrti sudija je Santjago Latre, dok će sudije u VAR sobi biti Rikardo de Burgos i Giljermo Fernandes.