Nakon remija sa Turskom u Istanbulu, ,,hrabri sokoli“ okreću se teškom gostovanju u Ajndhovenu.

Neriješen rezultat na ,,Bešiktaš parku“, izboren u posljednjim trenucima utakmice, dao je novu snagu ,,hrabrim sokolima“.

Svoj pečat na meč u Istanbulu dao je i Adam Marušić, čijim golom je Crna Gora smanjila zaostatak. Ujedno, to je bio njegov prvi gol u dresu reprezentacije.

- Odigrali smo neriješeno protiv jako dobre reprezentacije kao što je Turska. Postigao sam taj prvi gol u dresu reprezentacije i jako sam srećan zbog toga. Malo smo duže čekali na taj pogodak, ali šta je tu je. Sigurno da smo odnijeli povoljan rezultat. Primili smo dva jeftina gola na početku utakmice, ali smo uspjeli da se vratimo Ristovim pogotkom u posljednjem minutu. Osvojili smo mnogo bitan bod za nas, istakao je Marušić na brifingu sa novinarima.

,,Sokoli“ već sjutra putuju u Ajndhoven, gdje ih čeka duel sa Holandijom, po rejtingu najjačom reprezentacijom u grupi G.

- Otišli smo u Tursku da se nadigravamo i to hendikepirani. Oni su takođe nastupili bez nekoliko igrača. Znali smo da ćemo imati svoje šanse koje ćemo morati da iskoristimo i eto na kraju smo uspjeli. Sada se okrećemo Holandiji, mnogo je teško igrati tri utakmice u sedam dana, ali svi gledamo da pružimo maksimum. Za nas je osvojeni bod u Turskoj dodatni vjetar u leđa i svi se nadamo da možemo doći do pozitivnog rezultata i protiv Holandije, dodao je fudbaler Lacija.

Crna Gora je u Istanbulu ostala neporažena, uprkos tome što je igrala bez Stevana Jovetića, Nikole Vukčevića, Stefana Mugoše, Marka Jankovića, Vladimira Jovovića, Aleksandra Boljevića, Matije Šarkića…

- Sa njima bi bilo mnogo lakše. Ajde da ne kažem da bismo sa njima pobijedili, ali sigurno da nam mnogo fale. Nadam se da ćemo barem jednu odigrati u punom sastavu, poručio je Nebojša Kosović.

Upravo on je asistirao Marušiću kod gola za 2:1. I to na majstorski način.

- Lakše je i meni kad imamo igrača koji tako lako i brzo koristi prazan prostor. I on sam je sve ostalo odradio perfektno, prvo prijem, pa šut iz kojeg je dao gol. Lako je bilo meni da uradim svoj dio posla, a Marušiću svaka čast, objasnio je vezista kazahstanskog Kairata.

Kosović ne pomišlja na predaju protiv Holandije.

- Treba da pokažemo karakter od početka, da ne čekamo da primimo gol iz prve šanse i tek onda da se budimo. Treba da izađemo na teren i da pokažemo da imamo kvalitet za veliko takmičenje, dodao je Kosović.

,,Sokoli“ će sjutra veče trenirati na ,,Filips stadionu“ u Ajndhovenu. Meč sa ,,lalama“ igra se u subotu od 20:45 časova.