Iako su imali dva gola zaostatka, ,,hrabri sokoli“ ostali su neporaženi na gostovanju Turskoj - 2:2…

Fudbaleri Crne Gore nijednog trenutka nijesu pomislili na predaju, a kao nagrada za hrabru igru stigao je majstorski pogodak Rista Radunovića na početku sedmog minuta sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Defanzivac ,,sokola“ perfektno je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara iskosa, čuvar mreže domaćih je bio nemoćan, preko 20 hiljada gledalaca na ,,Bešiktaš parku“ ostalo je u šoku, a momci u bijelim dresovima krenuli sa velikim i zasluženim slavljem po terenu.

Bio je to gotovo savršen kraj utakmice koje nije baš najbolje krenula po našu selekciju. Nakon manje od deset minuta igre, Turska je došla do vođstva. Džengiz Under je šutirao, lopta je u bloku zakačila Aleksandra Šćekića i prevarila Milana Mijatovića, koji nije uspio da sačuva mrežu.

Mijatović je bio nemoćan i u 31. minutu, kada je Jusuf Jazidži završio lijepu akciju svoje ekipe.

Ipak, ,,sokoli“ imali spreman odgovor. Nakon nekoliko opasnih napada, Crna Gora je došla do pogotka u 41. minutu. Nebojša Kosović poslao je savršenu loptu za Adama Marušića, koji takav poklon nije propustio. Savladao je Bajindira Altaja i dao novi impuls u igri naše selekcije za drugo poluvrijeme.

U nastavku je ritam utakmice bio sporiji, Turska se odlučila za defanzivniji nastup, što je otvaralo sve više prostora za igru Crne Gore. To je rezultiralo sa nekoliko opasnih napada i pokušaja ,,sokola“, ali ništa se konkretnije nije desilo do posljednjih trenutaka utakmice.

Milutin Osmajić fauliran je blizu ivice kaznenog prostora, Radunović je preuzeo odgovornost i donio Crnoj Gori veliki bod u gradu na Bosforu.

,,Sokoli“ već za tri dana gostuju Holandiji, koja je večeras remizirala rezultatom 1:1 u duelu sa Norveškom.

 

Turska - Crna Gora 2:2

Bešiktaš park, Istanbul.

Sudija: Bastijan Benoa (Francuska).

Strijelci
1:0 - Under 9', 2:0 - Jazidži 31', 2:1 - Marušić 40', 2:2 - Radunović 90'+7'

Žuti kartoni
Under, Ćalanolu, Dželik, Jilmaz - Turska
Božović, Đurđević, Vujačić, Savić - Crna Gora

Turska: Bajindir Altaj - Zeki Dželik, Kan Ajhan, Merih Demiral, Mert Muldur, Okaj Jokuslu (od 82. Ozturk Alpaslan), Džengiz Under (od 82. Enes Unal), Jusuf Jazidži (od 66. Orkun Kokdžu), Hakan Ćalanolu, Kenan Karaman (od 75. Kerem Akturoglu), Burak Jilmaz.
Selektor: Senol Gunes.

Crna Gora: Milan Mijatović, Marko Vešović, Stefan Savić, Igor Vujačić, Žarko Tomašević (od 66. Risto Radunović), Adam Marušić, Nebojša Kosović (od 57. Miloš Raičković), Aleksandar Šćekić, Sead Hakšabanović (od 78. Milutin Osmajić), Draško Božović (od 66. Igor Ivanović), Uroš Đurđević.
Selektor: Miodrag Radulović.