Fudbalska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na stadionu Bešiktaš park posljednji trening pred četvrti meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u kojem će za protivnika imati selekciju Turske.

„Sokoli“ su na stadionu Bešiktaša, jendog od najvećih turskih klubova, trenirali u gotovo kompletnom sastavu – Marko Janković radio je odvojeno od ostatka selekcije.

Uoči posljednjeg treninga na pitanja novinara odgovarali su selektor našeg nacionalnog tima Miodrag Radulović i kapiten Stefan Savić.

Selektor Radulović ističe da će „sokoli“ dočekuju duel sa Turskom u dobrom raspoloženju.

- U dobrom raspoloženju čekamo sjutrašnji meč u kojem za rivala imamo učesnika posljednjeg Evropskog prvenstva, selekciju sastavljenu od igrača koji igraju na visokom nivou i o kojima ne treba trošiti previše riječi. Došli smo da pokažemo kvalitet, da nastavimo u ritmu sa početka kvalifikacija. Nismo došli da se branimo, nećemo se voditi time da se samo branimo iako smo u Istanbul doputovali oslabljeni. Pripremamo momke da sjutra odigraju taktički disciplinovano, da budu kompaktni, agresivni, mudri i hrabri na djelovima terena na kojima nam to treba, rekao je Radulović.

Komrilar našeg nacionalnog tima nije želio da govori o tri septembarska meča, već isključivo o duelu sa Turskom.

- Ne treba da govorimo o nekim dugoročnim planovima, moramo ići meč po meč. Vidjeli ste koliko nas je pehova zadesilo ovog puta i moramo biti koncentrisani na prvu utakmicu koja nas čeka. Vjerujem u ove momke, vjerujem da možemo prikazati dobar fudbal i ostvariti rezultat koji će nam biti zamajac u nastavku kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo. Duel Turske i Letonije pokazao je koliko je ova naša grupa nepredvidiva a do kraja je ostao 21 bod za koji ćemo se ravnopravno boriti do kraja, dodao je selektor „sokola“.

Radulovića i njegove izabranike neće zavarati slabiji rezultat Turske na nedavno završenom prvenstvu Evrope.

- Neće nas zavarati slabiji nastup Turske na Evropskom prvenstvu. Veoma su iskusna ekipa, imaju veliki broj igrača na raspolaganju, imaju kvalitet… Individualno su jaki, imaju pojedince koji mogu samostalno da riješe meč… Nakon prvenstva Evrope nije bilo mnogo vremena za neke korekcije, za uigravanje ekipe, baš kao što nije bilo ni kod nas zbog zgusnutog rasporeda u kvalifikacijama. Siguran sam da mojim momcima neće faliti motiva da se prikažu u najboljem svjetlu pred navijačima koji se posle duže vremena vraćaju na utakmice nacionalnog tima u Turskoj, zaključio je Radulović.

Kapiten našeg nacionalnog tima Stefan Savić vjeruje da „sokoli“ mogu ostvariti pozitivan rezultat u sjutrašnjem duelu.

- Pokušaćemo da ostvarimo rezultat u ovoj veoma važnoj utakmici. Prva je utakmica u ovom terminu i bićemo makar za nijansu svježiji pred ovaj duel nego pred utakmicu sa Holandijom. Mislim da možemo uprkos svim problemima da napravimo dobar rezultat sjutra. Vidjećemo da li je to osvajanje sva tri ili samo jednog boda, ali daćemo sve od sebe na sjutrašnjem susretu. Malo je vremena, imamo praktično jedan zajednički trening za pripremu, ali se dobro poznajemo. Očekuje nas jedna kvalitetna i teška utakmica, rekao je kapiten „sokola“.

Iskusni defanzivac ističe da je selekcija Turske pokazala najviše u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

- Turska je kvalitetna reprezentacija i možda su pokazali najviše u prve tri utakmice kvalifikacija. Osvojili su sedam bodova, pobijedili Holandiju i Norvešku, da bi nakon toga iznenađujuće osvojili samo bod protiv Letonije. Ipak, pobjede u prve dvije utakmice govore da su dosta jaki, dodao je Savić.

Kapiten „sokola“ vjeruje da će naš tim pametnom igrom doći do prilika da zatrese gol rivala na sjutršanjem meču.

- Moramo biti svjesni svojih kvaliteta, ne možemo izaći da se nadigravamo 90 minuta sa njima. Moramo biti pametni, biti strpljivi jer ćemo sigurno imati neku šansu. Moramo biti koncentrisani i moramo izdržati da ne primimo gol, a siguran sam da ćemo imati nekoliko šansi da zatrsemo njihovu mrežu kako bismo došli do povoljnog rezultata.

Duel Turske i Crne Gore igra se u utorak, 1. septembra, na stadionu Bešiktaš park sa početkom u 21:45 časova po lokalnom vremenu (20:45h srednjeevropsko). Utakmicu u Istanbulu sudi frnacuski arbitar Benoa Bastien, kojem će pomagati Hišam Zakrani i Orelijen Bertomiu, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Žeremi Pingar. Ulogu glavnog VAR sudije obavljaće Benoa Milo, dok je VAR pomoćnik Delažo Vili.