,,Hrabri sokoli“ sjutra ujutro putuju na gostovanje Turskoj…

U brojnijem sastavu u odnosu na juče, ,,hrabri sokoli“ odradiće večeras drugi trening uoči duela sa Turskom u Istanbulu.

Nekoliko igrača, iz različitih razloga, propustiće meč na stadionu ,,Bešiktaš park“. Uz to, neki će se ekipi pridružiti tek u Istanbulu.

- Problemi nijesu ništa novo za nas. Na to smo se navikli. Gotovo da nijedno okupljanje ne može da prođe bez problema sa povredama. Moramo da se okrenemo onome što nas čeka. Raspored je dosta gust. Trebaće nam mnogo energije. Neki igrači još nijesu stigli, neki će se priključiti u Istanbulu, a neki treba da se odmore jer su igrali za vikend, pa i poslije vikenda. Složena je situacija, ali nastojaćemo da se što bolje pripremimo za utakmicu, kazao je Milan Mijatović na današnjem brifingu sa predstavnicima medija.

Među onima koji će nedostati u septembarskim mečevima je i kapiten Stevan Jovetić.

- Svi znamo što nama znači Joveta. Samom pojavom na terenu, kvalitetom koji ima… Faliće nam mnogo. Biće teško bez njega, ali probaćemo da se skupimo, da napravimo dobru taktiku i budemo zadovoljni, dodao je golman MTK iz Budimpešte.

Uprkos svemu, iskusni čuvar mreže ne želi da bude pesimista.

- Ako ćemo da ostanemo u trci do kraja kvalifikacija, moramo da uzimamo bodove. Sada nam je teži raspored nego u martu, ali prije ili kasnije moramo sa svima da igramo. Ako mislimo nešto da napravimo, saldo treba da popravimo poslije ovih mečeva u septembru.

Možda je recept za gostovanje Turskoj utakmica te selekcije sa Letonijom u martu. Iako je Turska vodila sa 3:0, meč je završen remijem - 3:3.

- Turska je ispustila utakmicu sa Letonijom, a mi smo tu reprezentaciju pobijedili u gostima. Kada su Letonci mogli da se vrate i izvuku bod u Istanbulu, a gubili su dva puta po dva gola, možemo i mi do povoljnog epiloga. Turska i Holandija su igrale na prošlom Evropskom prvenstvu, žele i plasman na Mundijal, ali na nama je da im pokvarimo planove, kazao je Mijatović.

,,Sokoli“ sjutra ujutro putuju za Istanbulu. Utakmica na ,,Bešiktaš parku“ igra se 1. septembra sa početkom u 20:45 časova po srednjeevropskom vremenu.