Vodeći dvojac T-Com prve crnogorske lige, Rudar i Budućnost, upisali su pobjede u 22. kolu. Pljevljaci su upisali minimalac u duelu sa Komom, dok je Budućnost u uzbudljivom meču uspjela da savlada Lovćen. Novu pobjedu, pet u nastavku šampionata, upisali su fudbaleri Zete na gostovanju Grblju, dok je Mogren bio bolji od Mornara. Petrovac je u finišu susreta ispustio pobjedu na gostovanju Beranama. Jedini meč bez pogodaka odigrali su Dečić i Sutjeska.

Rudar – Kom 1:0
Lider šampionata nije blistao u duelu sa fenjerašem ali su ipak upisali nova tri boda na svoj konto. Izabranici Nebojše Vignjevića ostvarili su zacrtani cilj iako se očekivalo više golova u mreži Koma.
Pitanje pobjednika na meču u Pljevljima riješeno je već u drugom minutu kada je defanzivac domaćih Veselin Bojić udarcem glavom matirao golmana gostiju.

Budućnost – Lovćen 3:1
Budućnost se baš kao i ekipa Rudara namučila da dođe do pobjede u 22. Kolu T-Com 1. CFL. Plavo-bijeli su za protivnika imali Lovćen, čiji su fudbaleri uvjek posebno inspirisani kada gostuju na najvećem stadionu u Crnoj Gori. Ćeta Mihaila Ivanovića na poluvremenu je imala gol prednosti koji je ispustila u nastavku, pa je za pobjedu morala da se bori do poslednjeg minuta.
Mrežu Cetinjana načeo je najbolji pojedinac susreta Abraham Kudemor u 21. minutu. Na rekaciju Lovćena čekalo se do 66. minuta – odličnu akciju gostujućeg tima u pogodak je pretvorio Perutović. Do kraja susreta igralo se spuštenih gardova, a u takvoj borbi bolje se se snašli domaći fudbaleri, koji su golovima Kudemora i Ivana Vukovića došli do pobjede.

Grbalj – Zeta 0:2
Fudbaleri Zete ne prestaju da oduševljavaju u proljećnjem dijelu šampionata. Tim iz Golubovaca upisao je petu pobjedu u nastavku šampionata, odnosno osmu pobjedu zaredom na treškom gostovanju u Grblju. 
Đuretićevi izabranici do pobjede su došli u drugom poluvremenu meča u Radanovićima. Mrežu domačina načeo je Peličić u 60. minutu da bi dva minuta prije kraja susreta Goran Burzanović otklonio sve dileme oko pitanja pobjednika.

Mornar – Mogren 1:2
Mogren se konačno probudio iz zimskog sna. Budvanima je trebalo pet kola da postignu pogodak i ujedno upišu pobjedu u nastavku šampionata. Ono što nije uspio da uradi u duelima sa Sutjeskom, Dečićem, Beranama i Rudarom aktuelni šampion ostvario je na gostovanju Mornaru.
Nakon prvih 45. minuta činilo se da će Budvani još jednom ostati kratkih rukava. Barani su na odmor otišli sa golom prednosti koji je u trećem minutu postigao Miloš Rašović. Budvani su odgovorili na samom startu drugog dijela – u prvom napadu mrežu domaćina pogodio je Janko Simović. Osam minuta kasnije Gluščević je postigao pogodak, koji je kako se ispostavilo na kraju, bio dovoljan Mogrenu za osvajnje sva tri boda.

Berane – Petrovac 1:1
Petrovac je mogao do važna tri boda u Beranama, ali je primorska ekipa u finišu ispustila prednost. Gosti su već nakon dva minuta igre preko Mitića stigli u vođstvo. Petrovac je odlično čuvao prednost, ali im je posao otežan od 50. minuta, kada je Obradović zaradio crveni karton. Berane je imalo sjajne prilike, dva puta se tresao okvir gostujućeg gola, a do zasluženog boda domaćin je stigao u 87. minutu golom Vukićevića iz slobodnog udarca.

Dečić – Sutjeska 0:0
Duel ekipa koje su izjednačene na tabeli završio se bez pobjednika. Meč koji nije obilovao uzbuđenjima, završen je bez pogodaka. Dečić i Sutjeska su i dalje u sredini tabele sa po 26 osvojenih bodova.

Rezultati:
Budućnost – Lovćen 3:1
1:0 - Kudemor 21’  
1:1 - Perutović 66’
2:1 – Kudemor 86’
3:1 – Vuković 90’

Rudar – Kom 1:0
1:0 – Bojić 2’

Grbalj – Zeta 0:2
0:1 – Peličić 60’
0:2 – Burzanović 90’

Mornar – Mogren 1:2
1:0 – Rašović 3’
1:1 – Simović 46’
1:2 – Gluščević 54’

Berane – Petrovac 1:1
0:1 – Mitić 2’
1:1 – Vukićević 87’

Dečić – Sutjeska 0:0