Selektor mlade reprezentacije Crne Gore Miodrag Vukotić objavio je spisak igrača na koje računa za duele sa Švedskom i Italijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vukotić se odlučio za 26 igrača - golmani: Nikola Ivezić (Podgorica), Lazar Baltić (Mornar), Petar Radulović (Kom); odbrana: Anto Babić (Budućnost), Marko Matanović, Nikola Janjić (Sutjeska), Ognjen Obradović, Đorše Šaletić (Iskra), Džonatan Drešaj (Dečić), Slobodan Perišić (Mornar), Stefan Milić (Dinamo Z, Hrvatska); vezni red: Miloš Brnović (Radnički 1923, Srbija), Danilo Pešukić (Dečić), Andrija Ražnatović (Budućnost), Petar Vukčević (Podgorica), Milan Vukotić (Dinamo Z, Hrvatska), Aleksa Latković (Rudeš, Hrvatska), Arnel Kujović (Kotbus, Njemačka), Ivan Bojović (Rudar); napad: Lazar Mijović (Budućnost), Zaim Divanović (Petrovac), Nikola Krstović (Crvena zvezda, Srbija), Omar Sijarić (Aue, Njemačka), Matija Krivokapić (Podgorica), Vuk Striković (Rudar), Ivan Vukčević (Zeta).

,,Sokoli“ će 3. septembra na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati Švedsku, dok će četiri dana kasnije gostovati Italiji u Vićenci.

- I uoči ovih utakmica imamo određenih problema. Neki igrači nemaju klub, kao što je to slučaj sa golmanom Balšom Popovićem, dok nama neki važni igrači, koji treba da iznesu najveći teret ovih kvalifikacija, nemaju adekvatnu minutažu u svojim klubovima. Takođe, nekoliko fudbalera koji su na spisku su se tek oporavili od povreda i pitanje je koliko su spremni za predstojeće utakmice, istakao je selektor Vukotić.

Crna Gora je do sada odigrala dva meča u grupi F - savladala je Luksemburg u gostima (2:1), dok je u Podgorici remizirala sa Bosnom i Hercegovinom (2:2). Šveđani su odigrali jednu utakmicu, u kojoj su deklasirali Luksemburg sa 6:0-

- Gledali smo i analizirali utakmicu koju je Švedska odigrala protiv Luksemburga. Pobijedili su sa 6:0 i pokazali su veoma kvalitetna i kompaktna ekipa. Imaju reprezentativce koji igraju u jakim evropskim klubovima. Ipak, mislim da imamo kvaliteta da im se suprotstavimo, da odigramo jednu kvalitetnu utakmicu. Svakako da se nećemo predati unaprijed, dodao je Vukotić.