Derbi šestog kola Telekom 1.CFL završen je bez pobjednika - 1:1.

Dečić je zaustavio Sutjesku, prekinuo njenu seriju od pet ligaških pobjeda, ali i do samog finiša bio u vođstvu. Mrežu Nikšićana zatresao je Kristijan Vulaj u 66. minutu i rezultat se nije mijenjao sve do 87. minuta, kada je Nikola Janjić poravnao i tako donio bod svojoj ekipi.

Budućnost je gubila od Zete na poluvremenu, međutim, furioznom igrom u nastavku Podgoričani su stigli do ubjedljive pobjede - 5:1.

Goste je u prednost doveo Ivan Vukčević pogotkom nakon 12 minuta igre. Zeta je do poluvremena mogla do još jednog gola, a onda je Budućnost u drugom poluvremenu kaznila taj promašaj. Prvo je izjednačio Zoran Petrović u 52. minutu, deset minuta kasnije preokrenuo je Igor Ivanović, dok je Miloš Raičković u 69. iz jedanaesterca najavio ubjedljiv trijumf. Raičković je bio precizan i u 85. minutu, dok je Lazar Mijović u 87. postavio konačan rezultat.

Rudar je u ovom kolu došao do prve pobjede, a Mornar je upisao prvi poraz. U Pljevljima je bilo 2:1 za domaćina, zahvaljujući golovima Zakarije Surake u 7. i Ilije Vujovića u 87. minutu. Pogodak za Mornar postigao je Petar Grbić u 27. minutu.

Rezultati

Rudar - Mornar 2:1
Suraka 7', Vujović 87' - Grbić 27'

Budućnost - Zeta 5:1
Petrović 52', Ivanović 62', Raičković (p) 69', 85', Mijović 87' - I. Vukčević 12'

Dečić - Sutjeska 1:1
Vulaj 66' - Janjić 86'

Subota

Jezero - Podgorica 1:2

Iskra - Petrovac 4:1