Fudbaleri Crne Gore današnjim okupljanjem započeli su pripreme za septembarske mečeve u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

,,Hrabre sokole“ očekuju gostovanja Turskoj i Holandiji, kao i duel sa Letonijom u Podgorici.

- Želimo da se dobro suprotstavimo Turskoj i Holandiji, da se nadigravamo, da pokažemo kvalitet. Vjerujem da možemo da im odgovorimo maksimalno požrtvovanom igrom i taktičkom disciplinom, a u trećem meču sa Letonijom na našem stadionu, ko god da igra, cilj je pobjeda. Turska, kao i Holandija, je igrala na prošlom Evropskom prvenstvu. Obje selekcije imaju želju da budu i učesnici narednom Mundijala u Kataru. Čeka nas ozbiljan ispit u Istanbulu, ali nastojaćemo da ostvarimo pozitivan rezultat, kazao je u razgovoru sa novinarima selektor Miodrag Radulović.

Selektor neće moći da računa na nekoliko igrača, zbog povreda, covid protokola…

- Nažalost, desilo se nešto što je po naš tim možda i najgore. Ostali smo bez vođe. Jovetić se povrijedio u prvenstvenoj utakmici Herte. Ne djeluje da je ozbiljnija povreda, ali svakako ga nećemo imati u septembru. Nije to jedini slučaj. Ponovo nemamo desetak igrača sa prvobitnog spiska. Situaciju remete i ograničenosti što se tiče covid putovanja. Problema je mnogo, ali pokušaćemo da izvučemo maksimim sa momcima koji će biti na raspolaganju, istakao je Radulović, koji je prokomentarisao i status Estebana Saveljića.

- Saveljić je prvo pristao da igra, a ustvari nam je davao lažna obećanja. Sada je odbio da igra, ne znamo zbog čega. To govori o njemu kao čovjeku i igraču. Ispalo je da smo mu bili odskočna daska za karijeru, a ne želim da Crnu Goru niko koristi za ličnu promociju i prosperitet, objasnio je selektor.

Uprkos svim problemima uoči predstojećih izazova, Radulović je optimista.

- Protiv Norveške, iako smo izgubili, nijesmo se ,,raspali“ nakon primljenog gola, ostali smo u sistemu, poštovali dogovore. Ako budemo igrali tako, možemo da se nadamo lijepim stvarima u Turskoj i Holandiji, da im se dostojno susprotstavimo, a da onda sve damo da pobijedimo Letoniju.

Crna Gora će 1. septembra gostovati Turskoj, tri dana kasnije Holandiji, dok će Letoniju dočekati 7. septembra.