Odigrani mečevi 5. kola Telekom 1. CFL…

Ekipa Sutjeske ostvarila je petu pobjedu i zadržala maksimalan učinak u uvodnom dijelu Telekom 1. CFL - Nikšićani su u petom kolu elitnog takmičenja savladali ekipu Iskre rezultatom 3:1. Na Gradskom stadionu prvi su se radovali gosti iz Danilovgrada, i to već u drugom minutu kada je Sekulić zatresao mrežu domaćina. Odgovor izabranika Milije Savovića došao je preko Janjića – mladi reprezentivac naše zemlje sa dva pogotka, u 15. i 18. minutu, donio je preokret lideru šampionata. Tačku na utakmicu za nova tri boda Sutjeske stavio je Božo Marković u 88. minutu.

Derbi meč petog kola, u kojem su snage odmjerili Dečić i Budućnost, završen je bez pobjednika (2:2). Gosti su bili bolji rival tokom prvog dijela susreta, dok su domaći igrači imali više od igre u nastavku.

Predsnot aktuelnom šampionu donio je Šaleta Kordić u 20. minutu susreta, da bi Viktor Đukanović fantastičnim udarcem glavom matirao u 34. minutu matirao Popovića i duplirao prednost svog tima. Tim iz Tuzi odgovorio je u drugom dijelu susreta – u 62. minutu Kojašević je smanjio prednost rivala, da bi deset minuta kasnije Camaj postavio konačan rezultat susreta.

Seriju sjajnih rezultata nastavila je i ekipa Mornara, koja je pred svojim navijačima savladala Jezero i upisala četvrti ovosezonski trijumf. Povratnik u društvo najboljih do nova tri boda došao je zahvaljujući Marku Ćetkoviću koji se u strijelce upisao u 60. minutu. Nakon pet odigranih kola Mornar je drugi na tabeli, sa samo dva boda manje od lidera Sutjeske.

Vatromet golova i veliki preokret viđen je u odmjeravanju snaga Petrovca i Rudara. Više sreće imali su domaći fudbaleri koji su u sudijskoj nadoknadi vremena postigli dva pogotka i došli do trijumfa. Rudar je na poluvremenu susreta imao dva gola prednosti zahvaljujući Zakariji i Živkoviću, da bi domaćin izjednačio preko Miličkovića i Mikijelja. U 82. minutu Striković je vratio prednost na stranu ekipe iz Pljevalja, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Divanović i Bašić režirali veliki preokret u korist Petrovca.

Jedini meč u kojem nije bilo pogodaka odigran je na stadionu DG arena gdje su snage odmjerile ekipe Podgorice i Zete. 

Rezultati
Dečić – Budućnost 2:2
Kojašević 62’, Camaj 73’ – Kordić 20’, Đukanović 34’

Sutjeska – Iskra 3:1
Janjić 15’, 18’, Marković 88’ – Sekulić 2’

Mornar – Jezero 1:0
Ćetković 60’

Petrovac – Rudar 4:3
Miličković 55’, Mikijelj 67’, Divanović 90’+2’, Bašić 90’+7’ – Suraka 20’, Živković 32’, Striković 82’

Podgorica – Zeta 0:0