Pobjeda Sutjeske nad ekipom Budućnosti u derbiju crnogorskog fudbala obilježila je 21. kolo T-Com 1. CFL. Novo saplitanje Podgoričana fudbaleri Rudara nisu iskoristili u potpunosti – Pljevljaci su osvojili samo bod na gostovanju Mogrenu. Zeta je nastavila seriju odličnih rezultata, dok su nove pobjede upisali Dečić i Berane. Duel Lovćena i Grblja završen je bez pobjednika.


Sutjeska – Budućnost 3:1

Derbi crnogorskog fudbala u potpunosti je pripao ekipi Sutjeske. Nikšićani su nadigrali protivnika, iskoristili svoje šanse i upisali zasluženu pobjedu, treću u nastavku šampionata. Sa druge strane, ekipa Budućnosti nastavila je po sistemu „toplo-hladno“ i upisala drugi poraz u poslednja četri kola.
Susret odigran na stadionu kraj Bistrice u potpunosti je obilježio bivši igrač Budućnosti Luka Merdović, koji je sa dva pogotka najzaslužniji za trijumf Nikšićana.
Sutjeska je do prednosti došla u finišu prvog dijela preko Merdovića, da bi u drugom minutu nastavka Zvicer povećano prednost svog tima. Rezultatsku neizvjesnost i nadu Budućnosti da može makar do boda vratio je Ivan Vuković u 62. minutu. Uslijedio je munjevit odgovor čete Nikole Rakojevića – u narednom napadu Merdović se po drugi put upisao u strijelce i postavio konačan rezultat susreta.

Mogren – Rudar 0:0

Duel aktuelnog šampiona i lidera na tabeli T-Com 1. CFL, Mogrena i Rudara, završen je podjelom plijena. Više razloga za zadovoljstvo imaju Pljevljaci, koji su povećali prednost u odnosu na glavnog konkurenta u borbi za titulu, ekipu Budućnosti iako su osvojili samo jedan bod.
U nedostatku pogodaka, duel na Lugovima obilježili su crveni kartoni. Oba tima suret su završila sa deset igrača, jer su ranije od ostalih na tuširanje morali Janičić i Zec.

Zeta – Mornar 1:0

Zeta je nastavila seriju pobjeda započetu na otvaranju nastavka sezone - nakon Dečića, Berana i Rudara, tim iz Golubovaca minimalnim rezultatom savladalo je ekipu Mornara.
Nova tri boda četi Dragoljuba Đuretića obezbijedio je Miloš Krkotić, koji je mrežu Barana pogodio u 67. minutu susreta.

Petrovac – Dečić 1:3

Dečić je upisao nova tri boda na veoma teškom gostovanju u Petrovcu. Tuzani su odličnom igrom u prvom poluvremenu uspjeli da dođu do dva gola prednosti, preko Živkovića i defanzivca Grbovića. Domaćin je u nastavku uspio da smanji zaostatak pogotkom Mitića, ali je Mirza Ljumić u 84. minutu susreta otkloni sve dileme oko pitanja pobjenika.

Kom – Berane 2:3

Uzbudljiv meč viđen je na terenu Trening kampa Fudbalskog saveza, gdje su koplja ukrstili Kom i Berane. Tim sa Zlatice, koji se bori za opstanak u elitnom društvu, na poluvremenu je imao tri boda u džepu, ali su u nastavku susreta gosti u potpunosti preokrenuli rezultat.

Lovćen – Grbalj 0:0

Fudbaleri Lovćena upisali su treći uzastopni remi u nastavku šampionata. Bod sa Cetinja odnijela je ekipa Grblja, čime su popravili prilično blijed utisak koji su ostavilil u prethodnom kolu na gostovanju Budućnosti.

Rezultati:
Sutjeska - Budućnost 3:1
1:0 - Merdović 43'
2:0 - Zvicer 47'
2:1 - Vuković 62'
3:1 - Merdović 63'

Mogren - Rudar 0:0

Zeta - Mornar 1:0
1:0 - Krkotić 67'

Petrovac - Dečić 1:3
0:1 - Živković 34'
0:2 - Grbović 45'
1:2 - Mitić 67'
1:3 - Ljumić 84'

Kom - Berane 2:3
0:1 - Lalević 8'
1:1 - Bulatović 9'
2:1 - Vemić 28'
2:2 - Peličić 47'
2:3  - Lalević 72'

Lovćen - Grbalj 0:0