Drugi semestar za I grupu polaznika za sticanje Nacionalne Fitness licence realizovan je u periodu od 26. do 28. jula ove godine u Tivtu.

Predavanja i praktične vježbe realizovane su u hotelu ,,Palma“, kao i na terenima FK Arsenal iz Tivta.

Semestar je otvorio dr Niko Raičković, direktor CET FSCG, koji je ukazao na zaključke iz prvog semestra, kao i na samu važnost ovog projekta koji može doprinijeti boljem razvoju crnogorskog fudbala.

Stalni predavač CET FSCG, dr Kosta Goranović elaborirao je teme ,,Periodizacija u fudbalskom treningu, oblikovanje programa-integralni pristup”, ,,Informacione tehnologije u fudbalskom treningu“, kao i ,,Trendove fitness parametara u 1 CFL za period 2015-2021”.

Kao gostujući predavač CET FSCG, polaznicima se obratio dr Marko Stojanović, profesor na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, koji je radio  kao kondicioni trener u stručnom štabu A reprezentacije Srbije, u stručnom štabu FK Partizan iz Beograda, a trenutno radi u stručnom štabu FK Olimpija iz Ljubljane. Isti je i predavač u Centru za edukaciju trenera FS Srbije iz oblasti kondicione pripreme fudbalera.

Profesor Stojanović elaborirao je teme ,,Periodizacija, mikrociklusi sa akcentom na kondiciju kao i prezentaciju svojih iskustava u radu”.

Profesor Stojanović gostovaće u CET FSCG i u terminu 17. i 18. avgust, kada će se realizovati II semestar za drugu grupu polaznika za sticanje Nacionalne Fitness licence. Predavanje Dr Marka Stojanovića je otvorenog tipa za sve zainteresovane fudbalske trenere.

Direktor  dr Niko Raičković i edukator i sekretar CET FSCG  Boris Ljutica obradili su teme ,,Analiza utakmice, struktura fudbalske igre, momenti igre i  identifikacija fudbalskog problema”.

Osim velikog broja teorijskih i praktičnih aktivnosti, polaznici seminara imali su priliku da prisustvuju odbrani diplomskih radova na UEFA Pro licenci kandidata: Vuka Bogavca, Dejana Mrvaljevića i Srđana Nikića, pri čemu su imali priliku da se upoznaju sa organizacijom i stručnim radom u klubovima: FK Željezničar Sarajevo, FK Borac Banja Luka i FK Makedonija Đorđe Petrov.