Odigrane tri utakmice 1. kola šesnaeste sezone Telekom 1. CFL…

Pobjede na premijeri nove prvoligaške sezone ostvarile su ekipe Dečića, Iskre i Mornara – Tuzani su pred svojim navijačima savladali Zetu, Iskra je u Danilovgradu bila bolja od Jzera dok su Barani u primorskom derbiju slavili na gostovanju Petrovcu.

Prvi pogodak u šesnaestoj sezoni eltinog crnogorskog fudbala postigao je Kristijan Vulaj – vezista Dečića pogodio je mrežu Zete u 19. minutu susreta odigranog u Tuzima i otvorio vrate pobjede domaćinu. Samo šest minuta kasnije mrežu gostiju zatresao je i Matija Božanović, čime je i postavljen konačan rezultat susreta.

Dva pogotka viđena su i u Danilovgradu, oba u režiji domaćih igrača. Prednost Iskri u odmjeravanju snaga sa Jezerom donio je Šo Jamamoto, koji je u 64. minutu pogodio efektninm udarcem sa desne strane nakon dodavanja Tučevića. Lijevi bek Iskre bio je u glavnoj ulozi i kod drugog pogotka kada je sjajnim centaršutem omogućio Pavloviću da postavi konačan rezultat susreta.

Mornar je povratak u elitno društvo obilježio minimalnom pobjedom u duelu Petrovcem. Primorski derbi donio je dosta uzbuđenja, istakli su se golmani oba tima sa po nekoliko sjajnih intervencija. Petrovčani su od finiša prvog dijela susreta imali igrača manje zbog isključenja Mikijelja, pa su Barani sredinom drugog dijela iskoristili brojčanu nadmoć i pogotkom Sekulovića došli do sva tri boda.

U nedjelju se od 19:00 časova sastaju Sutjeska i Podgorica, dok je duel Rudara i Budućnosti odložen zbog utakmica tima iz Podgorice u kvalifikacijama za UEFA Ligu konferencija. 

Rezultati
Dečić – Zeta 2:0
Vulaj 19’, Božanović 25’

Iskra – Jezero 2:0
Jamamoto 64’, Pavlović 88’

Petrovac – Mornar 0:1
Sekulović 68’

Nedjelja
Sutjeska – Podgorica 19:00h

Rudar – Budućnost odloženo