Predstavnici selekcija koje će se u narednom ciklusu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo takmičiti u grupi G nisu uspjeli da postignu dogovor o kalendaru takmičenja.

Kalendar će, stoga, utvrditi Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) žrijebom koji će se obaviti tokom Kongresa evropske kuće fudbala u Tel-Avivu, 25. marta.

- Svaka strana je imala svoje želje koje se na kraju nisu mogle uklopiti. Svi smo napravili nekoliko ustupaka i pristali na određene kompromise, ali je na kraju dogovor ipak izostao. Mi smo popuštali do određene granice, dok nismo procijenili da je naš plan ugrožen. Nije bilo nikakve drame, svi smo se složili da je najbolje sačekati žrijeb u Tel-Avivu – rekao je generalni sekretar FSCG Momir Đurđevac.

Problem je nastao zbog želje Engleske i Velsa da u junu naredne godine ne igraju utkmice, koju ostali savezi nisu mogli ispoštovati.

- Engleska je zahtijevala da u septembru igra samo jednu utakmicu, dok je zajednička želja njih i Velšana bila da u junu naredne godine ne igraju utakmice. To je bilo veoma teško uklopiti – zaključio je Đurđevac.