Iznenađenje 20. kola T-Com 1.CFL priredili su fudbaleri Zete, koji su upisali pobjedu na gostovanju lideru šampionata Rudara.  Poraz Plevljaka iskoristila je Budućnost  koja je savladala Grbalj i smanjila zaostatak na samo dva boda. Nove pobjede upisali su Dečić i Sutjeska, koji su bili bolji od Koma i Petrovca.

Rudar - Zeta 2:4
Zeta je nastavila da blista na otvaranju drugog dijela sezone - nakon dvije pobjede u prva dva kola, tim iz Golubovaca skinuo je skalp i lideru šampionata i popeo se na treće mjesto na tabeli.
Kraj sjajne serije domaćih od 11 kola bez poraza (10 pobjeda) najavio je Boljević u 17. minutu, fantastičim udarcem sa više od 30 metara, da bi Krkotić u 32. minutu duplirao prednost svog tima. Rudar je uzvratio preko Usenija u 65. minutu, ali je Boljević svojim drugim golom, šest minuta prije kraja utakmice, riješio pitanje pobjednika.
Nadu domaćinu vratio je Bojić u posljednjim trenucima regularnog toka, ali je u drugom minutu sudijske nadoknade Kajošević stavio tačku na meč.
Zeta je jedina ekipa koja je upisala sve tri pobjede u drugom dijelu šampionata, što joj je omogućimo da iza sebe ostavi aktuelnog šampiona Mogrena, ali i ekipe Lovćena i Grblja, najveće rivale za mjesto koje vodi u Evropa ligu.

Budućnost - Grbalj 4:1
Budućnost se konačno probudila iz zimskog sna. Nakon poraza od mornara u prvom kolu nastavka i osvojenog boda u duelu sa Petrovcem Podgoričani su pred svojom publikom ubjedljivo savladali Grbalj. Sa nova tri boda i uz "kiks" Rudara, četa Mihaila Ivanovića prišla je na samo dva boda zaostatka u odnosu na tim iz Pljevalja.
Da će plavo-bijeli upisati prvu pobjedu unastavku šampionata bilo je jasno nakon 20. minuta igre - mrežu gostiju načeo je Delić u 12. minutu udarcem sa ivice kaznenog prostora, da bi sedam minuta kasnije prednost domaćina udvostručio defanzivac Grblja Čabarkapa.
Tim iz Radanovića uspio je da nakon desetak miunuta igre smanji zaostatak pogotkom Vasića, što je probudilo fudbalere Budućnosti. Prednost od dva gola domćainu vratio je Vukoviću 78. minutu, da bi u poslednjem minutu regularnog toka Đurišić, koji se na teren vratio nakon teške pobjede, stavio tačku na susret.

Dečić - Kom 2:1
Dečić je nastavio sa sjajnim partijama - nakon Mogrena, tim iz Tuzi savladao je i "fenjeraša" Kom i tako se učvrstio u sredini tabele.
Pobjeda, međutim, nije stigla lako, pošto je već u šestom minutu gostujući sastav poveo golom Vemića. Ipak, samo tri minuta kasnije domaćin je prvi pravi napad na meču pretvorio u gol, a strijelac je bio Todorović. Na drugi gol se čekalo do same završnice, tačnije do 88. minuta kada je Edin Lekić pogodio za veliko slavlje domaćeg tima.

Berane - Mogren 0:0
Aktuelni šampion je nastavio da ređa loše rezultate u drugom dijelu sezone, ali je prekid serije od dva uzastopna poraza slaba utjeha Budvanima koji su definitivno otpali iz trke za titulu.

Sutjeska - Petrovac 1:0
Sutjeska se brzo oporavila od šokantnog poraza od Koma u prošlom kolu i pred svojim navijačima savladala drugog konkurenta u borbi za opstanak ekipu Petrovca.
Domaći tim je tokom većeg dijela meča bila bolji rival, a jedini gol na utakmici stigao je u drugom minutu drugog poluvremena. Strijelac je bio štoper Đorđije Đukanović.

Mornar - Lovćen 1:1
Duel Mornara i Lovćena u Baru završen je bez pobjednika, iako je gostujući tim posljednjih pola sata imao prednost igrača više u polju nakon isključenja Vukovića. Gosti su vodili od 32. minuta zahvaljujući golu Jablana, ali je domaćin samo šest minuta kasnije izjednačio zahvaljujući golu Madžara sa bijele tačke.

Rezultati:
Rudar - Zeta 2:4
0:1 - Boljević 17'
0:2 - Krkotić 32'
1:2 - Useni 65'
1:3 - Boljević 84'
2:3 - Bojić 90'
2:4 - Kojašević 90'

Budućnost - Grbalj 4:1
1:0 - Delić 12'
2:0 - Čabarkapa 19' (a.g.)
2:1 - Vasić 56'
3:1 - Vuković 78'
4:1 - Đurišić 90'

Sutjeska - Petrovac 1:0
1:0 - Đikanović 47'

Dečić - Kom 2:1
0:1 - Vemić 6'
1:1 - Todorović 9'
2:1 - Lekić 88'

Mornar - Lovćen 1:1
0:1 - Jablan 32'
1:1 - Madžar 38' (p)

Berane - Mogren 0:0