Prijateljski duel U-20 selekcija Albanije i Crne Gore završen je bez golova.

,,Sokoli“ su odigrali dobar meč na stadionu ,,Ljoro Borići“ u Skadru, ali ipak nijesu stigli do nove pobjede nad Albanijom.

- Vidjelo se da je prisutan umor, ali smo ipak trebali da riješimo utakmicu u prvom poluvremenu, kada smo imali dosta šansi. U nastavku je pao ritam, pa nijesmo uspjeli da napravimo nešto više. Ipak, možemo biti zadovoljni viđenim u dvije utakmice sa Albanijom, kazao je selektor Slobodan Drašković.

Sjajno prvo poluvrijeme odigrali su ,,sokoli“, iako to nijesu uspjeli da konkretizuju postizanjem gola.

Sve vrijeme su kontrolisali igru i od 20. minuta krenuli da stvaraju opasne situacije pred golom domaćina. Prvu veću šansu imao je Vuk Striković, koji se spetljao na petercu nakon dobre lopte Aldina Drndara. Dva minuta kasnije, Matija Krivokapić je šutirao sa dvadesetak metara, ali preko gola.

Ubrzo je još jednu dobru priliku imao Striković, ovog puta je loše zahvatio loptu poslije asistencije Luke Boričića.

Najbolja prilika propuštena je u 27. minutu - defanzivci Albanije su pogriješili, do lopte je stigao Striković i došao u situaciju ,,jedan na jedan“ sa golmanom domaćih na oko dvadeset metara od gola. Pokušao je da plasira, ali je bio zamalo neprecizan.  

Nova šansa viđena je šest minuta kasnije, kada je Krivokapić sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola poslije odličnog solo prodora. Isti igrač je u 39. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru domaćih, stvorio prostor za šut i uputio loptu koju je sa linije ,,očistio“ jedan od protivničkih igrača.

U sljedećem napadu Striković je probao glavom, golman Leonard Kačaj je loše reagova, ali su njegovi saigrači nekako uspjeli da pošalju loptu u gol aut.

Ritam igre u nastavku je drastično pao, pogotovo što se tiče naše selekcije. Ipak, ,,sokoli“ su stvorili dvije šanse - u 57. minutu Bojović je šutirao pored gola sa ivice šesnaesterca, dok je minut kasnije čuvar mreže domaćih odbranio udarac Boričić sa nekoliko metara iskosa.

Albanija je zaigrala bolje u finišu, a najbolju šansu propustio je Savio Marku, koji je u 85. minutu pogodio prečku.

 

Albanija - Crna Gora 0:0

Stadion ,,Ljoro Borići“, Skadar.

Sudija: Indrit Mirtja (Albanija)

Žuti kartoni
Zijaj - Albanija
Marsenić - Crna Gora

Albanija: Leonard Kačaj (od 41. Simon Simoni, od 80. Mario Mara), Arsen Elbasani, Albnor Kaba (od 62. Albin ELezi), Kesli Šani, Ergi Goga (od 62. Džeron Osma), Mikel Nuhaj (od 62. Omar Musai), Klejdi Paljoka (od 62. Fljamur Ruči), Geralb Smajli (od 62. Aldi Đumsi), Asli Nasufi (od 46. Usni Ismaili), Rubin Zijaj (od 46. Savio Marku), Klaudio Bardi (od 62. Patrik Treni).
Selektor: Ilias Hadžiraj.

Crna Gora: Lazar Baltić (od 46. Sergej Joksimović), Rastko Marsenić (od 46. Nemanja Božović), Nikola Vukotić, Luka Boričić (od 62. Nemanja Popović), Arnel Kujović (od 62. Filip Radojičić), Jovan Dašić (od 62. Dušan Vuković), Đorđe Šaletić, Marko Bojović (od 81. Milan Radović), Aldin Drndar (od 62. Ognjen Đinović), Matija Krivokapić, Vuk Striković (od 46. Vlado Gajić).
Selektor: Slobodan Drašković.