NAPADAČU ZETE I ŠTOPERU BUDUĆNOSTI UKINUTE SUSPENZIJE

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je disciplinsku situaciju na utakmici 13. kola T-Com prve lige Crne Gore između FK "Zeta" i FK "Budućnost".

Na sjednici održanoj 14.11.2008. godine u Podgorici donijete su sljedeće odluke:

- Aleksa Lađić
, član FK "Zeta", i Goran Perišić, član FK "Budućnost", oslobađaju se disciplinske odgovornosti. Pomenutim igračima ukida se suspenzija, jer je iz suočenja pomoćnog sudije i igrača Lađića, kao i neposrednim uvidom u snimak spornih detalja sa utakmice nedvosmisleno utvrđeno da među navedenim igračima nije bilo ni najmanjeg kontakta.


- Kažnjava se Miroslav Kaluđerović, član FK "Zeta", zabranom nastupa na četiri utakmice po članu 57 DP FSCG zbog udaranja igrača FK "Budućnost" Marka Vešovića otvorenom šakom.

- Kažnjava se Marko Vešović, član FK "Budućnost", zabranom nastupa na tri utakmice po članu 52 DP FSCG zbog pokušaja da uzvrati udarac igraču FK "Zeta" Miroslavu Kaluđeroviću, kao i zbog činjenice da je u više navrata pokušao da u gužvi udari igrače protivničke ekipe. Vešović je tom prilikom pokazao najagresivnije ponašanje od svih učesnika u incidentu, pri čemu posebno navodimo činjenicu da imenovani nije ni nastupio na pomenutoj utakmici.

- Kažnjava se Nikola Vukčević, član FK "Budućnost", zabranom nastupa na dvije utakmice po članu 52 DP FSCG zbog nesportskog ponašanja - hvatanja za dres i povlačenja po terenu protivničkog igrača Lađića dok je isti ležao na zemlji.

- Kažnjavaju se Bojan Ivanović, član FK "Zeta", i Ivan Delić, član FK "Budućnost", zabranom nastupa na po jednoj utakmici po članu 52 DP FSCG zbog nesportskog ponašanja - međusobnog koškanja i pokušaja međusobnog udaranja.

- Kažnjava se FK "Zeta" zabranom odigravanja jedne utakmice na svom terenu i na terenima udaljenim najmanje 30 kilometara od Golubovaca zbog slabe organizacije utakmice sa FK "Budućnost". Tim iz Golubovaca je tom prilikom dozvolio da u teren uđe veći broj navijača kao i članova uprave kluba, među kojima se nalazio i kažnjeni Branislav Vukićević.