Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore savladala je Maltu rezultatom 2:1 u prijateljskom meču odigranom večeras u Takaliju.

Ekipa Mirka Marića odigrala je veoma dobar meč protiv ekipe sa kojom će se sastati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Zanimljivo, sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu i to u razmaku od desetak minuta. Naša selekcija povela je pogotkom Slađane Bulatović u 13. minutu, da bi ubrzo prednost udvostručila Armisa Kuč. U 23. minutu konačan rezultat postavila je Šona Zamit.

- Utakmica je bila kao da je kvalifikaciona. Mi smo odlično ušli u meč i sa dva gola šokirali domaće igračice. One su uspjele da smanje do poluvremena i vrate neizvjesnost. U drugom dijelu igračice Malte pokušavale su da nas pritisnu, ali smo se organizovano branili. Mislim da smo zasluženo stigli do pobjede koja nas ohrabruje pred start kvalifikacija, kazao je selektor Marić.

Revanš meč Malta i Crna Gora odigraće 13. juna, takođe od 18:30 časova.

 

Malta - Crna Gora 1:2

 

Stadion Sentenari, Takali.

Sudija: Aleks Džonson (Malta).

Strijelci
0:1 - Bulatović 13', 0:2 - Kuč 15', 1:2 - Zamit 23'

Malta: Dženis Ksereb, Gabrijela Zara (od 46. Ema Ksereb), Ema Lipman, Stefanija Faruđa, Kejli Vilis (od 46. Dorijan Teuma), Rejčel Kušeri, Marija Faruđa, Šona Zamit, Šarlin Zamit, Nikol Šiberas (od 57. Veronik Milfsud), Hejli Bugeja (od 46. Džejd Flask).
Selektor: Met Gat.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Milica Radunović (od 86. Andrea Janjušević), Maja Šaranović, Marija Maraš (od 69. Aleksandra Popović), Slađana Bulatović, Anđela Tošković, Nađa Stanović (od 86. Enida Bošnjak), Jelena Karličić (od 72. Radosava Kočanović), Armisa Kuč, Helena Božić, Darija Đukić.
Selektor: Mirko Marić.