Fudbaleri Crne Gore sjutra od 20:45 časova dočekuju Izrael u prijateljskom duelu.

Iako ovaj meč nema težinu takmičarskog, ,,hrabri sokoli“ će mu pristupiti kao da se radi o utakmici koja donosi bodove.

- Bitno je da u pozitivnom ambijentu završimo ovaj dio, jer su nam važne sve utakmice. Imali smo specifičan start zajedničkog posla, odmah smo ušli u takmičenje. Sada imamo malo više vremena, a imamo ideju kako Crna Gora treba da izgleda. Znao sam da ovi momci mogu da se prilagode raznim sistemima, a to su pokazali i protiv Bosne i Hercegovine. Iako ćemo isprobati još neke igrače, nećemo igrati prijateljsku utakmicu, već kao da je za bodove, rekao je na današnjoj pres konferenciji selektor Miodrag Radulović.

Dugačkom spisku odsutnih igrača dodat je i Sead Hakšabanović. Takođe, u tim se vraća Igor Vujačić, koji je propustio meč u Sarajevu.

- I ovog puta ćemo igrati u formaciji 3-5-2. Ali, fali nam 14 igrača, a Hakšabanović se vratio u Švedsku zbog privatnih obaveza. Zbog toga smo zvali dosta igrača iz crnogorske lige, jer moramo da imamo što više fudbalera na raspolaganju u slučaju da se problemi sa povredama dese i kada se nastave kvalifikacije, dodao je Radulović, koji izuzetno cijeni sjutrašnjeg protivnika.

- Izrael je ozbiljna ekipa, sa nekoliko vrhunski igrača. Zahavi igra sjajno u PSV-u, Solomon u Šahtjoru... Spremamo se ozbiljno za ozbiljnog rivala.

Uprkos boljoj igri i stvorenim šansama, ,,sokoli“ nijesu uspjeli da savladaju Bosnu i Hercegovinu.

- Mnogo je bitno da se pobjeđuje. Mislim da odavno nijesmo igrali meč sa toliko šansi. Biće taj segment bolji kada se vrate Jovetić, Đurđević i Mugoša. Ali, momci su imali pravi pristup i to je odlično. Vjerujem da će rezultat biti bolji sjutra, da ćemo iskoristiti šanse koje stvorimo, objasnio je Radulović.

Sličnu poruku ima i kapiten Fatos Bećiraj.

- Za svaku utakmicu se spremamo isto. Pokušaćemo da odigramo što bolje, ali rezultat je bitan. Ako ostvarimo dobar rezultat bićemo motivisaniji za septembar. Za nas nema prijateljskih utakmica, igraćemo kao da je za bodove, istakao je rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije Crne Gore.

Na gostovanju u Sarajevu, Bećiraj je imao odličnu šansu za pogodak.

- Žao mi je što nijesam dao gol. Uradio sam sve što treba, ali nije bilo sreće. Žao mi je i što ostale šanse nijesmo iskoristili, rekao je Bećiraj.

Snažni napadač dobro poznaje izraelski fudbal, igrao je u Makabiju iz Netanje, a prethodnu sezonu proveo je u Bnei Jehudi, kao pozajmljeni igrač Visle iz Krakova.

- Radi se o dobroj selekciji sa kvalitetnim igračima. Izraelska liga je kvalitetna, imaju dobre stadione i kvalitetne strance, kazao je Bećiraj.

Meč sa Izraelom igra se sjutra od 20:45 časova na Gradskom stadionu u Podgorici. Sudiće ga Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine, asistiraće mu zemljaci Senad Ibrišimbegović i Aleksandar Smiljanić. Četvrti sudija je Mileta Šćepanović iz Crne Gore.