Nakon remija u Sarajevu (0:0), ,,hrabri sokoli“ okrenuli su se duelu sa Izraelom u subotu.

Još jedan važan prijateljski meč, u kojem bi valjalo prikazati kontinuitet sa prethodnim izdanjima, uprkos velikom broju izostanaka.

- Utakmica u Sarajevu bila je dobra provjera za nas. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, s obzirom na taktiku koju smo primijenili. Mislim da smo na dobrom putu, samo treba ovako da nastavimo. Vjerujem da ćemo junsko okupljanje završiti na lijep način, pobjedom protiv Izraela u subotu veče na našem terenu, kazao je Vukan Savićević.

Za kompletan učinak na Grbavici falio je samo gol, koji je mogao biti postignut iz nekoliko odličnih šansi.

- Bilo je dosta šansi. Oni su imali dvije polušanse, a mi tri ili četiri stopostotne, koje u fudbalu treba iskoristiti. Dobro je da nije uslijedila kazna za promašaje kao što obično biva po nekom nepisanom pravilu. Moramo da budemo zadovoljni, ali ostaje žal za tim nepostignutim golom. U krajnjem i za pobjedom, dodao je vezista ,,sokola“.

Pozitivna stvar je i što su prostor dobili igrači sa manjom minutažom, kao i neki od debitanata.

- Odigrali smo bez najboljih igrača, ali svi koji su tu, svi koji su igrali, trude se da se razlika u kvalitetu i odnosu prema igri ne osjeti. Ispunili smo plan što se tiče gostovanja na Grbavici. Kao da je to bila takmičarska utakmica, a predstavili smo se onako kako je selektor tražio od nas, objasnio je član turskog Samsunspora, koji je maksimalno motivisan uoči duela sa Izraelom.

- Ne postavlja se pitanje oko motiva. Treba da ,,ginemo“ za grb i uvijek će tako biti. Spremićemo se u svakom smislu. Igramo kući, idemo na pobjedu, rekao je Savićević.

Meč u Sarajevu zauvijek će pamtiti Miloš Raičković, koji je protiv Bosne i Hercegovine odigrao petnaestak minuta i tako upisao debitantski nastup.

- Zadovoljstvo je veliko jer sam sa klubom osvojio oba trofeja u Crnoj Gori, a uz to je stigao i poziv za reprezentaciju, pa minutaža u meču na Grbavici. Šteta što nijesmo pobijedili, jer smo imali izgledne šanse, odigrali dobru utakmicu, bili organizovani, smatra fudbaler Budućnosti.

Selektor Miodrag Radulović isprobao je dosta igrača protiv ,,zmajeva“ na Grbavici.

- Većinom su šansu dobili igrači koji su imali manju minutažu. Mislim da su je iskoristili na pravi način. Vjerujem da će isto biti i protiv Izraela. Nijesmo analizirali Izrael, ali znamo da su kvalitetna i dobra ekipa. Naše je da uradimo sve kako bismo na odmor otišli pobjedom, smatra Raičković.

,,Sokoli“ će sjutra na ,,DG areni“ od 18 časova odratiti posljednji trening uoči duela sa Izraelom, koji je na programu u subotu od 20:45 časova.