Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore poražena je i u drugom prijateljskom duelu sa Bosnom i Hercegovinom.

Rezultat je bio istovjetan - 1:2, ali je ekipa Mirka Marića odigrala bolje, a imala je i vođstvo. Sara Simonović donijela je prednost Crnoj Gori pogotkom u 27. minutu, međutim, preokret je bio brz. Elivira Hasanović u 34. i Elma Huremović u 37. minutu tresle su mrežu domaćih, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

Ponajviše zahvaljujući promašajima naše selekcije. U prvom poluvremenu Valerija Radmanović nije uspjela da pošalje loptu u prazan gol, da bi u nastavku Jelena Petrović i Anđela Tošković bile neprecizne u situacijama ,,jedan na jedan“ sa protivničkim golmanom.

- Danas smo odigrali mnogo bolje nego u prvoj utakmici. Pored gola, imali smo nekoliko odlilnih prilika, ali falilo je malo sportske sreće da napravimo bolji rezultat. Ipak, i pored poraza, djevojke su vidjele da mogu da se nose sa ekipama koje su po rejtingu ispred nas. To će nam značiti na polju samopouzdanja za naredne utakmice. Čestitamo gošćama na pobjedi, rekao je selektor Marić.

 

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 1:2

Stadion Topolica, Bar.

Sudija: Mihailo Milošević (Crna Gora)

Strijelci
1:0 - Simović 27’, 1:1 - Hasanović 34’, 1:2 - Huremović 37’

Crna Gora: Svetlana Miličić, Andrea Janjušević, Jovana Vučinić, Jovana Sarić, Tanja Malesija, Sara Marković (od 46. Melanija Kaluđerović), Ivana Petković, Sara Simonović, Jelena Petrović, Anđela Tošković, Valerija Radmanović (od 55. Marijana Cimbaljević).
Selektor: Mirko Marić.

Bosna i Hercegovina: Josipa Radoš (od 90.+2 Senada Cerić), Naida Haračić, Marija Ana Milinković, Elvira Hasanović, Maja Jelčić, Almasa Pandžić, Amra Omeragić (od 76. Helena Dabić), Đuka Stojanović (od 46. Lamija Duvnjak), Elma Huremović, Ana Buhač (od 82. Radmila Ždero), Tijana Ićanović (od 90.+1 Sajra Handžić).
Selektor: Dragan Jevtić.