Selektor U-19 futsal reprezentacije Sveto Ljesar objavio je spisak igrača koji konkurišu za nastup na turniru u Poreču od 14. do 20. juna.

Ljesar je pozvao 14 igrača - golmani: Igor Knežević (KMF Pruška), Irhad Popović (KMF Ulcinj); igrači: Srđan Petrušić, Nikola Mijušković (KMF Nikšić), David Puletić (KMF Onogošt), Željko Lješković (Sutjeska), Marko Labović, Miloš Koprivica, Srđan Drašković, Lazar Kostić (KMF Onogošt), Lazar Čogurić (KMF Gorštak), Pavle Vukčević (Mirabile moda), Arnes Lolović, Kenan Tafić (KMF Ulcinj).

Naša selekcija igraće u grupi sa Hrvatskom, Poljskom i Ukrajinom, dok će u drugoj grupi nastupiti Španija, Francuska, Srbija i Moldavija.

- Drago mi je što ćemo biti učesnici najboljeg turnira u Evropi ove godine za igrače rođene 2002. godine. Ova generacija je zbog pandemije napravila pauzu od skoro devet mjeseci i nije imala utakmica. Zato smo sada napravili malo duže pripreme nego obicno. Planirano je da odradimo 11 treninga i najmanje jednu kontrolonu utakmicu sa seniorima KMF Onogošt, tako da sam siguran da ćemo spremni dočekati turnir. Mislim da ćemo od utakmica sa vrhunskim ekipama svi imati višestruku korist, rekao je selektor Sveto Ljesar.

Prvi meč na turniru Crna Gora će igrati sa Hrvatskom, 15. juna od 18 časova. Dan kasnije, od 15:30 časova, igra se meč sa Poljskom, dok će posljednju utakmicu u grupi odigrati sa Ukrajinom, 17. juna od 15:30 časova. Dueli sa plasman igraju se 19. i 20. juna.