Sead Hakšabanović prije nekoliko dana potpisao je ugovor sa Rubinom iz Kazanja, a danas se priključio ,,hrabrim sokolima“.

Doskorašnji fudbaler švedskog Norčepinga ne krije zadovoljstvo kada dođe na okupljanje reprezentacije.

- Naravno da sam uvijek srećan kad dođem ovamo i kad vidim sve saigrače. Sada ima i novih lica, ali oni su svi dobri ljudi i uvijek mi je zadovoljstvo da predstavljam svoju državu, rekao je Hakšabanović.

Iako jedan od najmlađih, Sead je postao jedan od najvažnijih igrača u selekciji Miodraga Radulovića.

- Zadovoljan sam dosadašnjim igrama, ali moram i želim da budem bolj. Želim da postignem više golova, da imam više asistencija i nadam se da ću svoju zemlju odvesti tamo gdje prije nije bila, na veliko takmičenje, poručio je ofanzivac ,,sokola“.

Crna Gora u srijedu gostuje Bosni i Hercegovini, zatim u subotu dočekuje Izrael.

- Želim da izađem na teren, da se upoznam sa momcima i samo da uživamo u fudbalu, kazao je Hakšabanović.

Nakon što je postao jedan od najboljih igrača švedske lige, Hakšabanović je nedavno prešao u Rubin, klub sa velikim ambicijama u ruskoj Premijer ligi.

- Srećan sam zbog sezone u Švedskoj. Sad se radujem i jedva čekam da zaigram za Rubin Kazanj i to je ono na čemu ću raditi. Malo sam pratio utakmice ruske lige, ali znam svoje kvalitete i mislim da napornim radom mogu da budem dobar, poručio je Hakšabanović.

,,Sokoli“ će večeras trenirati na terenu Gradskog stadiona, a sjutra prije podne otputovati za Sarajevo. Na ,,Grbavici“ će od 18 časova odraditi zvanični trening.