Sudijsjka komisija Fudbalskog saveza Crne Gore analizirala je suđenje na mečevima 19. kola T-Com 1. CFL i 18. kola Druge lige Crne Gore.


Na sjedinici održanoj 10. marta Komisija je doijela sljedeće zaključke:

T-Com 1. CFL
Petrovac – Budućnost

Komisija je smanjila ocjenu drugom pomoćniku Đorđiju Ražnatoviću sa 8.2 na 7.7 zbog učinjenog propusta u 58. minutu kada je prekinuo obećavajući napad FK „Petrovac“ zbog navodno nedozvoljene ofsajd pozicije.

Mogren – Dečić

Ocjena drugom pomoćniku Neđeljku Gruboviću je smanjena, zbog nekoliko učinjenih propusta u procjeni ofsajd pozicija na štetu obje ekipe, sa 8.0 na 7.6.

Zeta – Berane

Komsija je na osnovu snimka konstatovala da je pogodak FK „Zeta“ postignut u nadoknadi vremena drugog poluvremena regularan.

Grbalj – Mornar

Na osnovu snimka Komisija je zaključila da je sudija Dražen Petrić pogrešno procijenio situaciju u 59. minutu koja se dogodila u kaznenom prostoru gostiju i dosudio najstrožiju kaznu za FK „Grbalj“. Zbog navedenog propusta smanjena je ocjena sudiji utakmice sa 8.2 na 7.8.

Druga liga
Zabjelo – Crvena stijena

Komisija je odbila uopštenu primjedbu FK „Zabjelo“, prihvatila izvještaj posmatrača suđenja i potvrdila datu ocjenu (dobar 8.3) sudiji utakmice Darku Kovačeviću.