Na spisku selektora Radulovića za mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom nalazi se 26 igrača...

Selektor „A“ reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je spisak igrača za prijateljske mečeve sa selekcijama Bosne i Hercegovine i Izraela koji se igraju početkom juna u Sarajevu i Podgorici. 

Na spisku selektora Radulovića nalazi se 26 igrača i to golmani: Milan Mijatović (MTK Budimpešta, Mađarska), Matija Šarkić (Volverhempton, Engleska), Miloš Dragojević (Budućnost); odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Marko Simić (Liepaja, Letonija), Žarko Tomašević (Astana, Kazahstan), Marko Vešović (Legija, Poljska), Igor Vujačić (Partizan, Srbija), Marko Vukčević (Podgorica), Esteban Saveljić (Rajo Valjekano, Španija), Ilija Martinović (Maribor, Slovenija), Dragan Grivić (Sutjeska), Adrijan Rudović (Dečić); vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Nebojša Kosović (Kairat, Kazahstan), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Janković (Beitar, Izrael), Sead Hakšabanović (Norčeping, Švedska), Igor Ivanović (Budućnost), Miloš Raičković (Budućnost), Vukan Savićević (Samsunspor, Turska), Kristijan Vulaj (Dečić); napadači: Fatos Bećiraj (Bnei Jehuda, Izrael), Uroš Đurđević (Sporting Hihon, Španija), Milutin Osmajić (Sutjeska), Stefan Milošević (Riga, Letonija).

- Prva ideja za ove dvije utakmice bila je da kroz trenažni proces koji nam je nedostajao u prethodnom okupljanju probamo neke taktičke varijante, dodatno homogenizujemo ekipu i vidimo šta je najbolje za nastavak takmičarskog ciklusa. Ipak, izostanak velikog broja igrača – Jovetića, Vukčevića, Marušića, Mugoše, Boljevića, Bakića, Radunovića, Raspopovića i Islamovića – uzrokovan povredama, umorom i administrativnim problemima primorao nas je na promjenu plana pa ćemo ovo okupljanje iskoristiti da pružimo šansu nekim novim igračima. Dodatno, pored ovih devet igrača, nećemo moći da računamo na jednog od dvojice reprezentativaca koji se takmiče u drugoj ligi Španije, pošto će Saveljić ili Đurđević učestvovati u baražu za plasman u elitni rang španskog fudbala. Ne želim da koristim izostanke igrača kao opravdanje, pogotovo ne pred prijateljske utakmice, ali moram naglasiti da su u ovom momentu itekako uticali na kompletnu koncepciju koju smo imali. Na kraju, raduje me što će sa nama nakon duge pauze izazvane povredom koljena biti Marko Vešović, kao i povratak Marka Jankovića koji je igrama u šampionatu Izraela zaslužio povratak u nacionalni tim, rekao je Radulović.

Selektor „sokola“ ističe da će svi pozvani igrači dobiti priliku da kroz duele sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom pokažu svoje mogućnosti.

- Mečevi sa Bosnom i Izraelom poslužiće za provjeru igrača koji u takmičarskim mečevima nisu imali veću minutažu a koje smo imali priliku da pratimo kroz trenažni proces u prethodnom okupljanju. Takođe, priliku će dobiti i igrači koji se po prvi put nalaze na spisku reprezentacije Crne Gore – Milošević, Grivić i Rudović – kako bismo se kroz direktan rad upoznali sa njihovim kvalitetima i ocijenili koliki doprinos mogu dati nacionalnom timu. Svi igrači koji se nalaze na spisku zavrijedili su poziv u reprezentaciju igrama u klubovima za koje nastupaju i uvjeren sam da će u dresu sa državnim grbom biti još bolji, zaključio je selektor „sokola“.

Duel Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se 2. juna 2021. godine na stadionu Grbavica u Sarajevu sa početkom u 18:00 časova. Tri dana kasnije, 5. juna od 20:45 časova, „sokoli“ će na Gradskom stadionu u Podgorici dočekati selekciju Izraela.