Lider crnogorskog šampionata Rudar deklasirao je u nedjelju Lovćen u Podgorici sa 3:0 i tako povećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost na pet bodova. Mogren i Budućnost su nastavili hod po mukama u proljećnom dijelu šampionata - aktuelni šampion glatko je poražen u Podgorici protiv Dečića, dok Podgorički tim nije mogao bolje od boda u Nikšiću protiv Petrovca. Pobjede u ovom kolu upisali su Grbalj, Zeta i Kom, koji je na trenima Trening kampa FSCG u Podgorici bio bolji od Sutjeske.

Lovćen - Rudar 0:3
Lider šampionata je pod Goricom održao čas fudbala timu sa Cetinja i pobjedom "unovčio" remi Budućnosti u Nikšiću. Da su gosti došli pobjedu bilo je jasno već u devetom minutu kada je Useni golom krunisao sjajan soloprodor i asistenciju Ranđelovića. Kapiten Pljevljaka, uvijek posebno inspirisan za igru na našem najvećem stadionu, do kraja je sam riješio pitanje pobjednika golovima u 51. i 90. minutu utakmice.
Rudar je drugom pobjedom u drugom dijelu šampionata povećao prednost u odnosu na najbližeg pratioca Budućnost na pet bodova.

Kom - Sutjeska 1:0
Najveće iznenađenje 19. kola priredio je Kom koji je na ternima trening centra FSCG u Podgorici savladao Sutjesku sa 1:0 i upisao prvu pobjedu u posljednjih 15 kola. Posao domaćinu bio je značajno olakšan nakon isključenja Adrovića u 26. minutu, zbog vrijeđanja pomoćnog sudije. Kom je tokom većeg dijela meča imao inicijativu, a bolja igra je krunisana golom pet minuta prije kraja prvog poluvremena kada je Rade Petrović iskoristio lošu rekaciju odbrane gostiju i pogodio sa ivice peterca.
Brojčano slabija Sutjeska pokušala je u drugom poluvremenu da prebaci težište igre na protivničku polovinu, što je ostavilo domaćim napadačimo mnogo prostora za kontranapad koji Vemić i Tuzović nisu umjeli da iskoriste.

Petrovac - Budućnost 1:1
Doskorašnji lider Budućnost ne zna za pobjedu nakon zimske pauze - nakon poraza od Mornara u prvom kolu, "plavi" su izgubili dva nova boda u borbi za titulu, remijem u Nikšiću protiv Petrovca.
Po prikazanoj igri, međutim, Podgoričani moraju biti zadovoljni konačnim ishodom, s obzirom da je Petrovac bio mnogo bolji tim od gostiju. Domaćin je poveo u 26. minutu golom bivšeg člana podgoričkog tima Siniše Graovca, ali je do poluvremena propustio nekoliko prilika da poveća prednost. Budućnost se trgla tek u drugom dijelu utakmice i stigla do izjednačenja golom Ivana Vukovića, koji je iskoristio penal koji je izborio Mugoša. U finišu je odličnu priliku imao Milić, ali je golman Budućnosti Radulović bio na visini zadatka.

Mogren - Dečić 0:2
Kriza igre i rezultata aktuelnog šampiona Mogrena nastavljena je i protiv Dečića - Mogren je, kao domaćin, na terenima trening kampa FSCG u Podgorici, glatko poražen od borbene ekipe iz Tuzi.
Nakon što su propustili nekoliko sjajnih prilika u prvom poluvremenu, gosti su bolju igru krunisali u 80. minutu kada je najbolji igrač utakmice Krstović pogodio sa bijele tačke. Pet minuta kasnije u listu strijelaca upisao se i rezervista Čarapić odličnim udarcem glavom nakon kornera.
Mogren je u finišu imao priliku da se vrati u meč, ali je penal Gluščevića odbranio Drešević. Domaćin je meč završio sa desetoricom, pošto je u četvrtom minutu sudijske nadoknade zbog grubog starta nad Ezehom "pocrvenio" Miloš Jovanović.

Grbalj - Mornar 2:0
Grbalj je bio jedini tim koji je u ovom kolu imao mogućnost da ugosti protivnika pred svojim navijačima, što je maksimalno iskoristio. Tim iz Radanovića savladao je Mornar zahvaljujući dva gola Ivan Boškovića, oba iz jedanaesterca. Najbolji strijelac lige bio je precizan u 59. i 62. minutu.
Grbalj je pobjedom izbio na treće mjesto na tabeli, sa istim brojem bodova, ali i sa boljom gol razlikom od Mogrena, Zete i Lovćena.

Zeta - Berane 1:0
Nakon katastrofalnog početka sezone, tim iz Golubovaca igra kao preporođen - golom Damira Kojaševića u drugom minutu sudijske nadoknade Zeta je savladala Berane u Tuzima i učvrstila se u gornjem dijelu tabele. Jedini gol na utakmici mladi vezista je u nakon kornera u sudijskoj nadoknadi.
Zeta se tako izjednačila po broju bodova sa Grbljem, Mogrenom i Lovćenom, koji u nedjelju pod Goricom dočekuje lidera Rudar.


Rezultati - 19. kolo
Mogren - Dečić 0:2
0:1 - Krstović 80' (p)
0:2 - Čarapić 85'
Petrovac - Budućnost 1:1
1:0 - Graovac 26'
1:1 - Vuković 61' (p)
Grbalj - Mornar 2:0
1:0 - Bošković 59' (p)
2:0 - Bošković 62' (p)



Zeta - Berane 1:0
1:0 - Kojašević 90'


Lovćen - Rudar 0:3
0:1 - Useni 9'
0:2 - Ranđelović 51'
0:3 - Ranđelović 90'
Kom - Sutjeska 1:0
1:0 - Petrović 40'