Derbi 33. kola Telekom 1.CFL završen je pobjedom Dečića, koji je nakon 2:1 u Nikšiću obezbijedio plasman na međunarodnu scenu.

Sutjeska je golom Boža Markovića povela protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto, ali su preokret gostima iz Tuzi donijeli Kristijan Vuljaj i Admir Adrović.

Zanimljivo je bilo u duelu OFK Titograda i Jezera, koje je trijumfom od 2:1 izašlo iz opasne zone. Nikola Jovićević donio je prednost ekipi iz Plava, koju je u 61. minutu anulirao Ivan Bojović. Ipak, Nduje Mujeci je pogotkom u prvom minutu sudijske nadoknade pogodio za velika tri boda Jezera, koje je sada na dva boda iznad zone baraza.

Tim iz Plava vezao je šesti meč bez poraza, a za to vrijeme upisao je četiri pobjede.

U toj zoni od danas je Zeta, nakon poraza od Podgorice - 2:1 na ,,DG areni”. Halil Muharemović u 7. i Anđelko Jovanović u 41. minutu obezbijedili su svojoj ekipi prednost, koju je petnaestak minuta prije kraja donekle ugrozio pogodak Gorana Milojka iz jedanaesterca.

U borbi za opstanak je i Iskra, koja je danas poražena od Petrovca sa 1:0. Gol vrijedan tri boda postigao je Mirza Đurđević u 31. minutu.

Budućnost je savladala Rudar sa 3:1 u meču u kojem su svi golovi postignuti u posljednjih dvadesetak minuta meča. Dvostruki strijelac bio je Lazar Mijović, jednom je pogodio i Miloš Raičković, dok je jedini gol za Rudar postigao Ljubomir Kovačević.

Na vrhu liste strijelaca prednost je povećao Božo Marković, koji je postigao 16 golova. Četiri manje od njega postigli su Draško Božović i Vuk Striković.

Rezultati

Budućnost - Rudar 3:1
Mijović 71’, 80’, Raičković 87’ - Kovačević 84’

OFK Titograd - Jezero 1:2
Bojović 61’ - Jovićević 20’, Mujeci 90’+1’

Petrovac - Iskra 1:0
Đurđević 31’

Sutjeska - Dečić 1:2
Marković 59’ - Vuljaj (p) 61’, Adrović 69’

Podgorica - Zeta 2:1
Muharemović 7’, Jovanović 41’ - Milojko (p) 74’