Komisija za licenciranje klubova Fudbalskog saveza Crne Gore, na sjednici odrzanoj 23. aprila, razmatrala je dokaze o ispunjenosti kriterijuma za klubove koji su se prijavili za postupak licenciranja za takmičenja u organizaciji UEFA, za sezonu 2021/22.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma: sportski, infrastrukturni, personalno-administrativni, pravni i finansijski, a na osnovu izvještaja eksperata za svaki od kriterijuma pojedinačno.

Konstatovano je da je deset klubova apliciralo za UEFA licencu, i to: FK „Budućnost“, FK „Dečić“, FK „Sutjeska“, FK „Podgorica“, FK „Rudar“, FK „Zeta“, FK „Iskra“, OFK „Titograd“, FK „Breznica“ i ŽFK „Budućnost“.

Uvidom u dokumentaciju, a na osnovu dokaza o ispunjenosti kriterijuma, Komisija je jednoglasno odlučila da se izda licenca za takmičenja u organizaciji UEFA za FK „Budućnost“, FK „Sutjeska“, FK „Dečić“,  FK „Podgorica“, FK „Breznica“ i ŽFK „Budućnost“.

Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2021/22 odbijen je u prvostepenom postupku za FK „Zeta“ i FK „Iskra“ zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma, zahtjev FK „Rudar“ je odbijen zbog nedostavljanja kompletne dokumentacije u dijelu personalno-administrativnih kriterijuma u propisanom roku, dok je zahtjev OFK Titograd odbijen zbog nedostavljanja licencne dokumentacije u roku propisanom Pravilnikom o licenciranju.

Klubovi koji nisu ispunili propisane uslove i čiji je zahtjev odbijen imaju pravo žalbe na odluku prvostepene Komisije.