Mlada reprezentaicja Crne Gore upisala je četvrtu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2011. godine koje u Danskoj. Mladi „sokoli“ savladali su u Podgorici selekciju Bugarske rezultatom 2:0.


Sa tri osvojena boda u duelu sa Bugarima reprezentacija Crne Gore zauzima prvo mjesto na tabeli grupe sešt sa 13 bodova iz šest utkmica. Našoj selekciji u leđa gledaju Izrael i Švedska, koji su u dosadašnjem toku kvalifikacija osvojili po deset bodova, kao i Kazahstan i Bugarska, koji su izgubili šanse za plasman u baraž.

Izabranici Dušana Vlaisavljevića bili su bolji od rivala tokom svih 90. minuta, što je rezultiralo sa dva pogotka. Vrata pobjede našoj selekciji otvorio je Marko Đurović u 24. minutu, da bi novu trojku „sokola“ ovjerio Draško Božović minut prije kraja regularnog toka susreta.

Na samom startu meča reprezentacija Crne Gore nagovijestila je gostima šta ih očekuje pod Goricom. Od prvog do trećeg minuta „sokoli“ su imali četri kornera, nakon kojih su opasne udarce uputili Fatić i Savić.

Dominaciju na sredini terena Vlaisavljevićevi izabranici konstantno su pretvarali u šanse. Najbliži pogotku bio Draško Božović, ali je njegov udarac završio preko gola.

Na pogodak naše selekcije čekalo se do 24. minuta – odličan pas Nemanje Nikolića, koji je prepolovio odbranu gostiju, rutinskim udarcem u pogodak je pretvorio Marko Đurović.

Reprezentacija Crne Gore mogla je otići na odmor sa više od jednog gola prednosti, ali je pokušaje Adrovića i Đurovića fenomenalnim intervencijama osujetio golman gostiju.

Nastavak susreta donio je nešto bolju igru Bugara, koji su za razliku od prvog poluvremena, u dva navrata ozbiljno ugrozili gol Giljena. Udarac Vasileva u 78. minutu odbranio je golman naše selekcije, da bi pet minuta kasnije lopta nakon udarca Cvetanova prošla pored desne stative našeg gola.

U samom finišu Bugari su kažnjeni za promašaje. Nesporazum protivničke odbrane iskoristio je Draško Božović i poslao loput u nebranjenu mrežu.

U narednom kolu, koje se igra 6. juna, mladi „sokoli“ gostuju Švedskoj.



Crna Gora – Bugarska 2:0

Podgorica – Gradski stadion pod Goricom.
Gledalaca: 6.000

Sudija: Matias Gestranius (Finska).

Strijelci

1:0 – Marko Đurović 24'
2:0 – Draško Božović 89'

Žuti kartoni
Đurović - Crna Gora
Drenovicki, Marčev, Bengjuzov - Bugarska

Crna Gora: Giljen, Božović, Tomašević, Savić, Bojović, Kecojević, Fatić, N. Nikolić (Bulajić), Adrović (S. Nikolić), Đurović (Bulatović), Jovetić.

Bugarska: Dašev, Terziev, Ivanov, Drenovicki, Cvetkov, Tošev, Marčev (Popov), Kirov (Vasilev), Bengjuzov (Cvetanov), G. Milanov, I. Milanov.