Reprezentacija Crne Gore doživjela je poraz na gostovanju u Skoplju - Makedonija je slavila sa 2:1 i tako se identičnim rezultatom revanširala "sokolima" za poraz u Podgorici iz novembra 2009. godine.

Makedonija je bolje počela meč i zasluženo stigla do gola već u uvodnim minutima utakmice. U 14. minutu Naumoski je prebacio posljednju liniju našeg tima i lansirao Pandeva samog pred Poleksića, ali je naš golman u posljednjem trenutku istrčao i uspio da uđe u šut prve zvijezde gostiju.

Crna Gora je najbolju priliku imala u 18. minutu kada je Vučinić, nakon uspjelog duplog pasa sa Damjanovićem, prodro u srce protivničkog šesnaesterca, ali njegov udarac lijevom nogom nije bio precizan.

Makedonija je povela u 27. minutu - nakon osvojene lopte na sredini terena Pandev je odlično uposlio Stojkova, koji je sačekao da se odbrana Crne gore povuče, a zatim pronašao Naumoskog koji je uz pomoć stative pogodio.

Tri minuta kasnije Naumoski se odlično snašao u ulozi asistenta i pronašao Pandeva koji je sa desetak metara pogodio uz veliku pomoć Poleksića koji je loše intervenisao.

Makedonija je na poluvremenu zamijenila četiri igrača, uključujući i strijelca prvog gola, dok je naš selektor Kranjčar umjesto Damjanovića ubacio Đalovića, a među stative postavio Božovića. To, međutim, nije značajno uticalo na tempo utakmice - oba tima su relativno lako stvarala prilike, ali bez konkretnog rješenja u završnici.

"Sokoli" su bili blizu gola u 59. minutu kada je Peković odlično šutirao nakon centaršuta Vukčevića iz kornera, ali je gokman domaćih Pačovski sjajno intervenisao. Minut kasnije Kranjčar je uveo Delibašića umjesto Vukčevića, pa je igra naše selekcije postala mnogo ofanzivnija. Odbrana Makedonaca kapitulirala je u 62. minutu kada je Jovanović odlično izveo korner, a Baša uz pomoć prečke uspio da prebaci gol crtu protivnika.

U 70. minutu i Vučinić je uspio da zatrese mrežu Makedonaca, ali je albanski sudija Janku poništio zbog ofsajda.

Do kraja meča šanse su se ređale na obje strane, a mnogo konkretniji bili su napadi "sokola" koji su ozbiljno prijetili preko Vučinića. Makedonci su imali sjajnu priliku pet minuta prije kraja meča, ali je Božović fantastičnom intervencijom odbranio snažan udarac Georgievskog. Uprkos uzbuđenjima, rezultat je do kraja ostao nepromjenjen, pa je naša selekcija u svom prvom meču sa novim selektorom doživjela poraz.



Makedonija - Crna Gora 2:1


Skoplje - Filip II arena.
Gledalaca: 7.000.

Sudija: Albano Janku (Albanija).

Golovi
1:0 - Naumoski 27'
2:0 - Pandev 30'
2:1 - Baša 62'

Žuti karton
Baša, Zverotić, Vučinić, Delić - Crna Gora

Makedonija: Pačovski (od 70. Nuredinoski), Noveski (od 45. Sedloski), Popov, Mitreski (od 45. Grnčarov), Georgievski, Šumulikoski, Pandev (od 77. Alimi), Naumoski (od 45. Savić), Despotovski, Lazarevski (od 73. Todorovski), Stojkov (od 45. Ibraimi).

Crna Gora: Poleksić (od 45. Božović), Zverotić (od 83. Delić), Baša, Jovanović, Pejović (od 77. Lakićević), Peković, Kašćelan (od 65. Ognjanović), Bošković, Vukčević
(od 60. Delibašić), Vučinić, Damjanović (od 45. Đalović).