Futsal reprezentacija Crne Gore poražena je od Italije u posljednjem meču grupe 7 kvalifikacija za EURO 2022.

Naša selekcija prikazala je veliku borbenost na parketu dvorane ,,Estraforum” u Pratu, gdje je pružila snažan otpor Italiji, osvajaču prvog mjesta u grupi i jednoj od najjačih ekipa na Starom kontinentu.

Nakon što je Giljero Gajo pogodio mrežu Crne Gore u 3. minutu, rezultat 1:0 stajao je na semaforu sve do 37, kada je Andre Fantaćele potvrdio trijumf ,,azura”.

Crna Gora je ovaj ciklus završila sa pobjedom i pet poraza.

- Iako smo izgubili od jedne od najboljih ekipa u Evropi, nema što da zamjerim mojim igračima. Ostavili su zadnji atom snage i ravnopravno se nosili sa kvalitetnim protivnikom. Iza nas su kvalifikacije u koje smo ušli kao autsajderi, ali, nakon svega viđenog u prethodnih pet mečeva, mislim da nijesmo razočarali - kazao je Ljesar.

 

Italija - Crna Gora 2:0

 

Dvorana ,,Estraforum”, Prato.

Sudije: David Glavonjić, Georg Jansizijan (Švedska), Đanluka Đentile (Italija).

Strijelci
1:0 - Gajo 3’, 2:0 - Fantaćele 37’

Žuti kartoni
Musumeći - Italija

Italija: Franćesko Molitijerno, Paolo Ćesaroni, Karmelo Musumeći, Muriljo, Giljerme Gajo. Igrali su još: Edoardo di Ponto, Gabrijel Mota, Mateo Espozito, Alesio di Eugenio, Kainan de Matos, Pablo Arijan Vijeira, Eduardo Alano, Vinćenco Kaponigro, Andre Fantaćele.
Selektor: Masimilijano Belarte.

Crna Gora: Balša Đurković, Milovan Drašković, Marko Spasojević, Dejan Miličić, Aleksandar Obradović. Igrali su još: Milun Sekulić, Eldin Ćorović, Ognjen Šušić, Luka Marković, Ivan Mugoša, Nikola Vidaković, Luka Vuletić, Milan Gojačanin.
Selektor: Sveto Ljesar.