Futsal reprezentacija Crne Gore sjutrašnjim gostovanjem Italiji završava nastup u grupi 7 kvalifikacija za EURO 2022.

Izabranici Sveta Ljesara su u dosadašnjih pet utakmica osvojili tri boda, iako su prije tri dana, u duelu sa Finskom, bili u egalu do dvadesetak sekundi prije kraja, kada su Finci uspjeli da dođu do pobjede od 2:1.

Upravo je taj meč, odigran bez jednog od najboljih igrača Ilije Mugoše, u velikoj mjeri istrošio ekipu uoči teškog gostovanja Italiji.

- Mnogo nas je ispraznila utakmica sa Finskom, kako u fizičkom tako i emotivnom stanju. Ipak, nadam se da ćemo smoći snage i pružiti dostojan otpor tako kvalitetnom protivniku kao što je Italija, istakao je selektor Ljesar.  

Italija ima četiri pobjede i poraz u dosadašnjem dijelu kvalifikacija, i nalazi se na prvom mjestu grupe 7. Na startu kvalifikacija, ,,azuri“ su u Podgorici slavili rezultatom 3:0.

- Italija je nabolja ekipa u grupi, to je bilo jasno i prije početka kvalifikacija. Međutim, to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Daćemo sve od sebe da u poljednjem meču u ovim kvalifikacijama budemo na zavidnom nivou, dodao je Ljesar.

Duel između Italije i Crne Gore igra se sjutra od 18:30 časova u dvorani ,,Estraforum“, u gradu Prato. Sudiće ga Šveđani David Glavonjić i Georg Jansizijan, kao i Italijan Đanluka Đentile.