Dva niza mečeva bez poraza prekinuta su u 27. kolu Telekom 1.CFL.

Zeta je u gostima savladala Budućnost sa 1:0 i tako nanijela prvi poraz lideru nakon 23 utakmica u ligi. Meč je riješen u 87. minutu, kada je Marko Burzanović zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba.

Poražen je i Rudar, nakon 10 utakmica u kojima je upisivao pobjede ili remije. Niz Pljevljaka prekinula je Podgorica, nakon preokreta - 2:1. Gosti su poveli preko Nemanje Kartala u 12. minutu, ali je već do poluvremena domaćin preokrenuo. Strijelci su bili Radule Živković i Jovan Vujović.

Sutjeska je bila ubjedljiva na gostovanju OFK Titogradu - 4:0. Nikšićani su furiozno krenuli i imali dva gola viška već nakon pet minuta igre, zahvaljujući Aleksi Marušiću i Stefanu Cicmilu. Do kraja meča mrežu domaćina pogađali su i Božo Marković i Dragan Grivić.

Drugo mjesto na tabeli i dalje drži Dečić, uprkos remiju bez golova sa Petrovcem na stadionu pod Malim brdom.

Bez pobjednika je završen i duel Iskre i Jezera - 1:1. Miloš Drinčić doveo je svoj tim u vođstvo u 27. minutu, konačan rezultat postavio je Dario Brisuela u finišu utakmice.

Na vrhu liste strijelaca i dalje je Božo Marković, koji je sada na koti od 14 pogodaka, tri više od Draška Božovića iz Budućnosti.

Rezultati

Podgorica - Rudar 2:1
Živković 38', Vujović (p) 43' - Kartal 12'

Petrovac - Dečić 0:0

OFK Titograd - Sutjeska 0:4
Marušić 1', Cicmil 5', Marković 47', Grivić 66'

Iskra - Jezero 1:1
Drinčić 27' - Brisuela 87'

Budućnost - Zeta 0:1
Burzanović 87'