Fudbaleri Crne Gore poraženi su minimalnim rezultatom od Norveške u meču trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

,,Hrabri sokoli“ poraženi su prvi put u ovom ciklusu, nakon velike borbe tokom više od 90 minuta igre na Gradskom stadionu u Podgorici.

Izabranici Miodraga Radulovića odigrali su taktički dobru utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu, kada su sve vrijeme imali inicijativu, stvorivši nekoliko dobrih šansi za izjednačenje.

Ipak, meč je na kraju odlučio gol Aleksandera Zerlota u 35. minutu, nakon što je Mohamed Eljunusi dobro izborio prostor po lijevoj strani.

Prije i poslije toga ,,sokoli“ su bili opasniji protivnik. U 16. minutu Stevan Jovetić bio je u napadu nakon dobre lopte Nebojše Kosovića, ali je kapiten izblokiran u posljednjem trenutku. Deset minuta kasnije u sličnoj situaciji našao se Uroš Đurđević, koji je poslije dobrog prodora šutirao, međutim, golman gostiju Rune Jarstajn je bio siguran.

Tri minuta kasnije Jonas Svenson je izblokiran pri šutu nakon povratne lopte sa desetak metara.

U nastavku je viđena kontrola igre naše selekcije. U 49. minutu Adam Marušić je idealno centrirao za Jovetića, koji je glavom gađao donji desni ugao, a Jarstajn krajnjim naporom odbranio taj udarac.

Opasna situacija pred golom gostiju viđena je u 52. minutu - Kosović je dao loptu za Hakšabanovića, ofanzivac Norčepinga je dodao za Aleksandra Šćekića, ali je šut veziste Partizana otišao od gola.

Do kraja meča viđen je i pokušaj Stefana Savića u 75. minutu, defanzivac ,,sokola“ glavom je šutirao, ali samo u golmana Jarstajna.

U posljednjim trenucima meča Norvežani su pogodili prečku i time je zaključen meč obilježen velikom borbom obje ekipe.

 

Crna Gora - Norveška 0:1

 

Gradski stadion, Podgorica.

Sudija: Entoni Tejlor (Engleska).

Strijelci
0:1 - Zerlot 35'

Žuti kartoni
Zerlot, Stranberg - Norveška

Crna Gora: Milan Mijatović, Dušan Lagator (od 63. Vladimir Jovović), Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Uroš Đurđević (od 63. Dino Islamović), Stevan Jovetić, Stefan Savić, Sead Hakšabanović (od 80. Aleksandar Boljević), Nebojša Kosović (od 80. Igor Ivanović), Aleksandar Šćekić, Adam Marušić (od 88. Fatos Bećiraj).
Selektor: Miodrag Radulović.

Norveška: Rune Jarstajn, Stijan Gregersen, Kristofer Ajer, Birger Meling, Patrik Berg (od 66. Fredrik Midtsje), Aleksander Zerlot, Martin Edegard (od 80. Martin Lines), Mohamed Eljunusi (od 89. Stefan Strandberg), Jonas Svenson (od 66. Julijan Rajersom), Morten Thorsbi, Erling Haland (od 80. Džošua King).
Selektor: Stale Solbaken.