Fudbaleri Crne Gore sjutra veče od 20:45 časova igraju najteži meč u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Na Gradski stadion u Podgorici stiže Norveška, koja je u prethodna dva kola upisala po pobjedu i poraz.

- Imamo dvije pobjede, idemo i na treću. Želimo da iskoristimo ovaj momenat, to što imamo samopouzdanje, što se ekipa podigla poslije dvije pobjede, što imamo kvalitet. Imamo naše ciljeve i snove, koje nam niko ne može oduzeti, a ako želimo da ih ispunimo, moramo da budemo bolji od najmanje dvije ekipe, koje su favoriti. Uz poštovanje prema rivalu, mi sjutra možemo praktično da eliminišemo jednog od njih, poručio je na dašnjoj pres konferenciji selektor Miodrag Radulović.

Selektor nije želio previše da priča o pojedinačnim kvalitetima sjutrašnjeg protivnika.

- Ne bih previše pažnje pridavao Halandu, mislim da moj kolega Solbaken ima veće glavobolje od mene u ovom trenutku. Jasno je i da su naše šanse da napravimo ono što želimo ako zaustavimo distribuciju lopte iz sredine terena ka njihovim napadačima... To će biti važan zadatak. U svakom slučaju, vidim da su u svjetskoj javnosti oni favoriti, mi mislimo drugačije. Neka bude da su šanse 50-50, smatra Radulović.

Napad ,,sokola“ predvodiće Stevan Jovetić, strijelac tri gola u prethodna dva meča kvalifikacija.

- Lijep je osjećaj, lijepo je imati takav učinak, ali zaista se ne opterećujem brojkama. Uživam u fudbalu i na terenu, imam kontinuitet sedam mjeseci, što je za mene najvažnije. Idem meč po meč, na kraju puta vidjećemo koliko ću utakmica igrati i koliko ću da dam golova, kazao je Jovetić na konferenciji za medije.

Pobjede nad Letonijom i Gibraltarom nijesu bile lake.

- Nema lakih mečeva, u dosadašnjem dijelu kvalifikacija mislim da su samo Engleska i Danska ostvarili ubjedljive pobjede. Mnoge velike selekcije su ili kiksale, ili se provukle, kao, recimo, Španija protiv Gruzije. Ova dva naša trijumfa zbog toga dobijaju na značaju. Svaka utakmica je drugačija, mi idemo jednu po jednu. Svi će gubiti bodove u ovakvom rasporedu od tri meča u sedam dana. Naš cilj je drugo mjesto, ali moramo da budemo i realni - drugi su favoriti, mi smo tu iz sjenke, objasnio je napadač Monaka.

Vođa odbrane Stefan Savić ne želi da od duela sa Norveškom pravi ,,finale kvalifikacija“.

- Nikad se nije dogodilo da se neka ekipa kvalifikuje na veliko takmičenje poslije tri utakmice. Ovo jeste važan meč i za nas i za njih. Mi ćemo biti spremni, igramo na našem terenu, a dolazile su ovdje mnoge velike selekcije, a ne sjećam se da nas je neko lako pobijedio, kazao je Savić, koji je potencirao sjajnu atmosferu u timu.

- Svi sanjamo da sa Crnom Gorom igramo veliko takmičenje, ali polako, korak po korak... Snove i nadu, kao i vjeru da možemo, niko ne može da nam zabrani.  Imamo zajedništvo, odličnu atmosferu. Sa selektorom se poznajem 15 godina, isto kao i Stevan, znamo kako emotivno doživljava utakmice reprezentacije, rekao je fudbaler Atletika.

Upravo će on biti u čestim duelima sa Erlingom Halandom, zvijezdom Norveške.

- On je svjetski talenat, igrač koji je u fokusu zbog svega što je uradio na početku karijere. Nema mnogo da se priča o njemu, ali bilo bi pogrešno da se priča samo o njemu jer Norveška ima dosta kvalitetnih igrača. Jaka su selekcija, ali i mi imamo šta da pokažemo, poručio je Savić.

Dijeljenje pravde na sjutrašnjem meču dodijeljeno je sudijskom timu iz Engleske. Predvodi ga Entoni Tejlor, asistiraju mu Geri Besvik i Adam Nan, dok je četvrti sudija Kreg Pouson.