Mlada reprezentacija Crne Gore sjutra od 18 časova dočekuje Bosnu i Hercegovinu u prvom kolu grupe F kvalifikacija UEFA EURO 2023.

,,Sokoli“ su prethodnih dana imali određenih problema, zbog koronavirusa na klupi neće biti selektora Miodraga Vukotića i njegovog asistenta Vladana Tomića, pa će ekipu voditi Slobodan Drašković, selektor U-19 reprezentacije.

- Sigurno da nas očekuje jedna jako teška utakmica. Skautirali smo protivnika i kao što smo vidjeli kroz tu analizu, riječ je o timu koji posjeduju dobre i loše stvari. Ipak, mogu slobodno reći da imaju više dobrih stvari. Ponavljam, neće biti lako, ali nadam se pozitivnom ishodu - rekao je Drašković na brifingu sa predstavnicima medija.

Drašković želi da ekipa na pravi način uđe u novi ciklus.

- Težićemo da kroz pas igru dođemo do povoljnog rezultata. To je naš cilj. Vidjećemo koliko će nam protivnik to dozvoliti, ali na nama je da uradimo sve što možemo. Prošli put smo imali jako loš start, upravo zbog toga jer je prevagnula želja za golovima i na kraju nijesmo dobili neke utakmice koje smo trebali da dobijemo. Cijeli ciklus je potom pošao u drugom smjeru. Nadam se da će ovoga puta sve biti mnogo pozitinije - zaključio je Drašković.

Duel na stadionu ,,DG arena“ sudiće Fedaji San iz Švajcarske, dok će mu pomagati zemljaci Jonas Erni i Benjamin Cirher. Četvrti sudija je Alen Bjeri, takođe iz Švajcarske.