,,Sokoli“ se spremaju za duel sa Norveškom…

Nakon dvije pobjede u dva kola grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, fudbaleri Crne Gore u potpunosti su koncentrisani na predstojeći duel sa Norveškom.

,,Hrabri sokoli“ su svjesni da ih očekuje mnogo teži zadatak nego u mečevima sa Letonijom i Gibraltarom.

- Odgledali smo Norvešku u meču koji su izgubili od Turske. Vidjeli smo njihove vrline i mane. Imamo dva dana da se pripremimo za taj duel koji je najteži od početka kvalifikacija. Daćemo sve od sebe da i tu utakmicu pobijedimo, poručuje Adam Marušić.

Univerzalac u dresu ,,sokola“ respektuje narednog protivnika.

- Imaju jako kvalitetnu reprezentaciju. Nijesu u pitanju samo jedan ili dva igrača, ima ih mnogo više od toga. Očekujemo tešku utakmicu, a opet kažem - uradićemo sve što je do nas u cilju nove pobjede. Tako sigurno razmišlja i Norveška, koja će biti pod većim pritiskom poslije poraza od Turske, ali mi gledamo sebe, dodao je fudbaler Lacija.

Samopouzdanje ekipe je na visokom nivou.

- Momci su dobili više samopouzdanja nakon dvije vezane pobjede, a mogućnost rotacije nam je dala omogućila da budemo još spremniji za izazov koji nam predstoji. Mislim da imamo dobre šanse. Jeste da igramo protiv najjačeg rivala do sada, ali imamo svoje adute. Imamo pravo da se nadamo da možemo da pobijedimo, smatra Marušić.

Slično razmišlja i napadač Uroš Đurđević.

- Najbitnije je da smo uzeli svih šest bodova i da čekamo Norvežane sa maksimalnim učinkom. Utakmica protiv Norveške će biti najteža, ali njima teža nego nama. Oni imaju veći pritisak. Ako izgube ovdje, onda nemaju šta da traže do kraja kvalifikacija. Mi treba da igramo našu igru, rasterećeno i da pokušamo da osvojimo tri boda, rekao je borbeni napadač ,,sokola“, koji se dobro uklopio u reprezentaciju.

- Teško je navići se na novu sredinu, ali brzo sam se uklopio. Stručni štab i saigrači su me prihvatili na najbolji način. Srećan sam što sam ovdje, kazao je fudbaler Sportinga iz Hihona.