Fudbaleri Crne Gore sjutra od 15 časova dočekuju Gibraltar u drugom kolu grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Činjenica je da su ,,hrabri sokoli“ favoriti u ovom duelu, ali su isto tako svjesni da u ovaj meč moraju ući maksimalno jako. Na tome će insistirati selektor Miodrag Radulović.

- Želimo da pobjedom udarimo pečat na ono što smo uradili u Letoniji. Ali, svjesni smo da moramo da se potrudimo. Utakmice se ne dobijaju kad hoćeš, nego kad zaslužiš. Maksimalna ozbiljnost, maksimalna koncentracija, maksimalna energija, to je ono što nas mora krasiti u ovoj utakmici. Uz to, moramo da budemo mirni, strpljivi, organizovani i spremni na njihov dupli blok, kazao je selektor na današnjoj pres konferenciji.

Radulović očekuje da Gibraltar bude izrazito defanzivan u ovom meču.

- Igraćemo sa dva napadača i dva krilna igrača. Cilj nam je da dobijamo situacije jedan na jedan, da raširimo protivnika, da imamo miran pas, strpljenje. Tražiću od igrača i da šutiraju iz daljine, to može da bude opcija. Moramo da dođemo u poziciju da iskoristimo kvalitet koji je na našoj strani, istakao je Radulović, uz upozorenje na neke dobre rezultate Gibraltara u bliskoj prošlosti.

- Gibraltar je prije dvije godine pobijedio Jermeniju u gostima 2:0, a Crna Gora je izgubila od te Jermenije 3:2. Mislim da je sve jasno, nema opuštanja. Takođe, Oni su zajedno 30 dana, okupili su igrače iz domaće lige, a kada je riječ o nacionalnim timovima, homogenost je najvažnija. Oni to imaju. U sastavu imaju i neke nove igrače iz nižih engleskih liga. U prethodno meču Norveška ih je dobila 3:0, ali je na gol čekala do 44. minuta, objasnio je selektor.

Slično razmišlja i vezista Marko Bakić, koji poručuje da igrači nijesu mislima na utakmici sa Norveškom u trećem kolu.

- Nije bitno sa kim igramo, već za koga igramo. Čast je i zadovoljstvo igrati za Crnu Goru. Devet godina sam u reprezentaciji i nikada nisam, niti ću, postavljati pitanje. Minut, 90 minuta, tribine, svejedno je, ja i svim momci smo u službi nacionalnog tima, ovdje nema ličnog statusa, kazao je Bakić, koji ne očekuje lak posao sjutra.

- Iz iskustva znam da su unaprijed dobijene utakmice nezgodne. Vidjelo se i u Letoniji, javnost je očekivala da će biti glatko, ali danas nema takvih mečeva.

Pobjeda nad Letonijom dala je novu dozu samopouzdanja ,,sokolima“.

- Momci su u Letoniji odradili veliki posao, po teškom terenu i protiv čvrstog rivala, mi smo im bili velika podrška sa klupe, odnosno tribina. Zaista smo kao jedan i vjerujem da ćemo to da pokažemo i protiv Gibraltara. Motivisani smo i mi, želimo šest bodova i da naoštreni dočekamo Norvešku, istakao je fudbaler belgijskog Muskrona.

Duel na Gradskom stadionu u Podgorici sudiće četvorka iz Austrije, koju predvodi Manuel Šutengruber. Asistiraće mu Roland Brandner i Andreas Vitšnig, dok će u ulozi četvrtog sudije biti Sebastijan Gišamer.