Seniorska reprezentacija Crne Gore odradila je večeras na ,,Daugava" stadionu posljednji trening pred meč sa Letonijom, premijerni u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Neuobičajeno pred mečeve kvalifikacija, „sokli“ nisu trenirali na stadionu ,,Skonto" na kojem će sjutra veče odmjeriti snage sa selekcijom Letonije. Trening našeg najboljeg tima izmješten je zbog lošeg stanja terena i napora domaćina da isti bude u što boljem stanju za odigravanje sjutrašnje utakmice.

Uoči treninga našeg nacionalnog tima na stadionu Daugava na pitanja novinara iz Letonije i Crne Gore, putem video konferencije, odgovarali su selektor Miodrag Radulović i Marko Simić. Selektor našeg nacionalnog tima ističe da je iznenađen stanjem u kojem se nalazi teren stadiona ,,Skonto" i istakao da uprkos tom problemu, ambicije „sokola“ ostaju nepromijenjenje.

- Neprijatno smo iznenađeni u kakvom stanju je teren na stadionu ,,Skonto". Ipak, na to ne možemo da utičemo, to je pitanje za organizatora takmičenja. Ne želim da u našem timu preovladava negativa, pa će nam ovo biti motiv da damo sve od sebe i ispunimo cilj. Dobru atmosferu koju imamo u timu dodatno je podigao dolazak petorice igrača koje nismo imali na raspolaganju prethodnih dana – Jovetića, Savića, Simića, Marušića i Saveljića – pa smo svi spremni da damo maksimum na sjutrašnjem meču, rekao je selektor.

Radulović ističe da je glavni cilj našeg tima dobar početak kvalifikacionog ciklusa. 

- Naš cilj je da otvorimo kvalifikacije na najbolji način. Znamo koliko je bitno kad se dobro startuje, sa naše strane svi su preduslovi tu. Jedino me plaši da stanje terena ne limitira kvalitet igrača. Možda će to usloviti neke izmjene u timu jer se teško na ovakvom terenu može napraviti ono što smo pripremali. Vjerovatno ćemo se bazirati na druge stvari, ali svakako smo došli sa jasnim ciljem, da odigramo dobro i ostvarimo pozitivan rezultat, dodao je Radulović.  

Selektor „sokola“ ističe da je stručni štab prikupio sve informacije o Letoncima i da potpuno spremni dočekujemo sjutrašnji meč.

- Imamo sve informacije o Letoniji, nedavno smo igrali sa njima u prijateljskom meču. Kvalitetna su ekipa, sa nekoliko izuzetno dobrih pojedinaca, poput centarfora Gutkovskisa, veziste Ikaunijeksa i Ciganiksa, a imaju i kvalitetne centralne bekove. Ozbiljan su tim, nezgodan, sa interesantnim stilom igre koji nam nalaže da budemo oprezni i shvatimo ih maksimalno ozbiljno. Imaćemo odgovor na njihove jače strane, tražićemo da nametnemo naš stil igre i da se mi pitamo, zaključio je selektor našeg tima.

Marko Simić, iskusni defanzivac našeg tima, smatra da Letonci imaju dobar tim, ali ističe da će teren dati odgovor na sva pitanja.

- Igram sa dosta letonskih reprezentativaca u klubu, od kojih sada nedostaju dvojica, Kigurs zbog korona virusa i Stuglis koji je polomio ruku. U pitanju su dobri igrači, imaju kvalitenu reprezentaciju, u kojoj bih izdvojio ,,desetku“ Ikauniksa. Ipak, svaki sportista smatra da je bolji od rivala, tako i mi mislimo da smo bolji od Letonaca i moramo to pokazati na terenu. Na terenu će se sve vidjeti, kaže naš defanzivac.

Simić ističe da, sudeći po onome što se može pročitati u letonskim medijima, domaćini očekuju mnogo od predstojećih kvalifikacija.

- Njihove najave su bombastične, cilj im je da budu ispred nas u grupi. Svako ima svoje želje, imamo i mi naše. Na kraju ćemo vidjeti ko je u pravu, zaključio je Simić.

Duel Letonije i Crne Gore igra se u srijedu, 25. marta, na stadionu ,,Skonto" sa početkom u 21:45 časova po lokalnom vremenu.