,,Hrabri sokoli” sjutra ujutro putuju na gostovanje Letoniji…

Fudbaleri Crne Gore odradiće danas drugi trening u sklopu mini priprema za utakmicu prvog kola grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

,,Sokoli” će na startu igrati sa Letonijom, kojoj gostuju u srijedu veče od 20:45 časova po srednjeevropskom vremenu.

- Najvažnije je da kvalifikacije dobro otvorimo. Nećemo da prognoziramo ništa, ali trebalo bi da izvučemo maksimalan broj bodova iz utakmica sa Letonijom i Gibraltarom. Imamo jako malo vremena za pripreme i odmah smo prešli na rad. Nadam se da ćemo ostvariti željeni rezultat iz ove tri utakmice - rekao je Nebojša Kosović u razgovoru sa novinarma.

Osim kratkog perioda za pripreme, problem sa mečom u Rigi mogu predstavljati i uslovi za igru.

- Biće težak teren, tako nam je rečeno. Simić igra tamo i pojasnio nam je situaciju. Uslovi nam možda neće odgovarati, ali to ne mijenja ništa u našim ambicijama. Idemo na pobjedu. Uradićemo sve da ovaj ciklus započnemo na najbolji mogući način. Analiza je spremna i vjerujem da neće biti nikakvih nepoznanica, istakao je vezista ,,sokola”.

Kosović vjeruje u kvalitet ekipe čiji je dio.

- Iskreno, imamo kvalitet, imamo ekipu za veći rezultat. Volio bih da svaki igrač bude zdrav, jer su to stvari koje su nam u prošlosti pravile dosta problema. Nadam se da ovoga puta neće biti povreda, a ni smetnji sa koronom. Znamo svi kakva je situacija i da sve brzo može da se promijeni. Samo da nas to mimoiđe. Kada smo svi tu, možemo mnogo, rekao je fudbaler Kairata iz Kazahstana.

Važnost uvodnih utakmica u ovim kvalifikacijama potencirao je i štoper Igor Vujačić.

- Imamo dobar raspored i nadam se pobjedi već na startu. Idemo polako, utakmicu po utakmicu i vidjećemo šta će biti. Mislim da imamo kvalitet da napravimo veći uspjeh. Ne fali motivacije, ali je najbitnije dobro početi kvalifikacije. Svaki igrač će dati svoj maksimum u ovom susretu, smatra fudbaler Partizana.

Iako postizanje golova nije u vrhu prioriteta za jednog odbrambenog igrača, Vujačić se nalazi u periodu tokom kojeg je sjajne defanzivne partije obilježavao pogocima. U posljednjih mjesec dana, postigao je četiri gola.

- Ne bih sebe isticao ili uzdizao u prvi plan, to je zasluga cijele ekipe. Vježbamo na treninzima prekide, a moje je da dođem u taj proctor. Radim svoj posao, dajem maksimum, nadam se da će tako biti i u reprezentaciji, skroman je Vujačić.

Štoper ,,sokola” očekuju tvrdu utakmicu u Rigi.

- Letonija igra neki specifičan fudbal, sa puno duela i dugih lopti. Probaćemo da primijenimo naš stil igre, ali vidjećemo koliko će to teren dozvoliti. Bez lažne skromnosti, pobjeda je imperativ, poručio je Vujačić.

,,Sokoli” će sjutra od 18 časova po našem vremenu odraditi zvanični trening na stadionu ,,Skonto”, na kojem će se u srijedu veče igrati utakmica sa Letonijom.